Een moeder publiceert de “recensies” over haar dochter met het syndroom van Down, en haar woorden ontroeren de wereld - BekijkDezeVideo.nl
x
Een moeder publiceert de “recensies”…
Knoflook alcohol: hoe krijg je dit krachtige insecticide, ecologisch en goedkoop Man en vrouw brengen een heel bos tot leven door in 20 jaar tijd 2 miljoen bomen te planten

Een moeder publiceert de “recensies” over haar dochter met het syndroom van Down, en haar woorden ontroeren de wereld

13 Mei 2019 • Door Janine
4.811
Advertisement

Het is een verhaal dat veel mensen in de wereld heeft ontroerd en gemotiveerd, dat van de nieuwe ouders Jessica en Josh, en van hun kleine Gwendolyn.

Het kind, gediagnosticeerd met het syndroom van Down, werd geboren na de vele moeilijkheden van de twee om een kind te krijgen en het falen van een IVF-cyclus.

Het nieuws over de beperking die de baby zou hebben beïnvloed, kwam na slechts elf weken zwangerschap en was, zoals denkbaar, verwoestend. De ontmoediging dat het jonge stel ervoer, maakte echter snel plaats voor een volledig onverwachte moed en vertrouwen.


Jessica en Josh begonnen zich voor te bereiden op de geboorte, het raadplegen van stichtingen en organisaties die bestaan uit ouders met kinderen met het syndroom van Down. Contact met diegenen die dagelijks soortgelijke ervaringen meemaken, was van fundamenteel belang om zichzelf te gaan informeren over de beperking.

Een situatie die aanvankelijk werd gevreesd en als bijna beangstigend werd beschouwd, werd genormaliseerd en volledig begrepen door de twee toekomstige ouders. Zozeer zelfs om de handicap van hun dochter te beschouwen als een echt geluk, een speciale bijzonderheid die ze als een geschenk hebben ontvangen.

Gwendolyn kwam ter wereld en de vreugde die ze bij haar ouders veroorzaakte, was zo groot dat haar moeder besloot om aan iedereen haar liefde voor het kleine meisje kenbaar te maken, met tegelijkertijd lieve en ironische woorden.

Twee maanden nadat haar dochter was geboren, verscheen een verrassende “recensie” van haar dochter met het syndroom van Down op Jessica's Facebook-pagina.

Ja, we hebben “recensie” geschreven. Alsof het een gerecht, een restaurant of een hotel was, werd Gwendolyn door haar moeder “beoordeeld” in al haar pracht en in haar "niet anders" zijn, maar "speciaal", positief buitengewoon.

Hier zijn enkele passages geschreven door Jessica.

Advertisement

"Ik had een regelmatige hoeveelheid chromosomen besteld, die iedereen ontvangt en die ik ook wilde. Ze belden me kort daarna en vertelden dat ze gratis extra chromosomen hadden toegevoegd!"

"Alle andere bestellingen die ik had gezien waren perfect, maar ze hebben GEEN extra chromosomen, ik heb mijn speciale bestelling nu twee maanden en ik schrijf deze recensie om anderen te laten weten dat upgraden naar extra chromosomen geweldig is! Ik post een paar foto's van het eindproduct en je kunt zien dat het extra chromosoom de moeite waard is, het is heel leuk, extra speciaal en buitengewoon. We hebben er veel plezier van!”

En hoe kun je haar ongelijk geven door naar de foto's van haar baby te kijken? De twee ouders kregen grote steun en slagen er dag na dag in om positief te reageren op het syndroom waardoor hun eerste dochter werd getroffen.

Advertisement

De positiviteit en acceptatie die deze woorden overbrengen zijn overweldigend. De hoop is dat ze zullen dienen als aanmoediging voor iedereen in de moeilijke situatie waarin Jessica en Josh zich bevonden, om onvoorwaardelijk van “buitengewone” kinderen te kunnen houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt