Ontrouwe mannen zijn minder intelligent: wetenschappelijk onderzoek zegt dat - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Ontrouwe mannen zijn minder intelligent:…
Het leven is te kort om te leven volgens de plannen van anderen De kinderen elke ochtend voorbereiden om naar school te gaan komt neer op een extra werkdag

Ontrouwe mannen zijn minder intelligent: wetenschappelijk onderzoek zegt dat

Door Janine
1.134
Advertisement

Wanneer een vrouw (op zijn zachtst gezegd) haar partner die haar heeft verraden een idioot vindt, heeft ze misschien meer gelijk dan ze denkt. In feite lijkt er een direct verband te bestaan tussen het niet kunnen weerstaan aan de verleiding van andere vrouwen en het zogenaamde IQ (intelligentie quotient). Dr. Satoshi Kanazawa, psycholoog aan de School of Economics and Political Sciences in Londen, publiceerde een studie die uitlegt waarom.

via: Daily Mail
foto: Pixabay

Trouw zijn is niet alleen een kwestie van karakter, van omstandigheden en kansen, maar ook van intelligentie. Dit betekent niet dat degenen die vreemd gaan niet in staat zijn om lief te hebben, maar niet over de nodige cognitieve middelen beschikken om dat gevoel te laten rijpen, totdat ze evolueren naar iets dat stabiel en duurzaam is.

Het onvermogen om een toezegging na te komen komt neer op het niet weten hoe verantwoordelijkheden te nemen, en vooral om de last te dragen. Na de fase van verliefdheid en passie, moet de relatie noodzakelijkerwijs evolueren tot iets meer solide en concreet, dat onafhankelijk is van genot en eenvoudig vermaak. Volgens de theorieën van Dr. Kanasawa is dezelfde geschiedenis van de antropologie een getuigenis van hoe de mens zich heeft getransformeerd van polygaam naar monogaam naarmate zijn intellectuele vermogens zich ontwikkelden. De basisinstincten en de reproductieve behoefte hebben plaatsgemaakt voor emotionele omstandigheden gebaseerd op delen, wederzijdse ondersteuning en genegenheid.

foto: Pixabay

Dus hoe intelligenter een man is, des te waarschijnlijker is het dat hij gedurende zijn hele leven langdurige en belangrijke relaties opbouwt. De hoeveelheid "grijze stof" is niet alleen een kwestie van natuurlijk talent, maar ook van ervaringen en de manier waarop het individu heeft geleerd om de betekenis af te leiden van de kindertijd tot de volwassenheid. Het onderzoek heeft geen betrekking op vrouwen vanwege een specifieke uitsluitingskeuze. In feite is het vrouwelijke geslacht in staat geweest om het selectie-instinct en de voorkeur voor monogamie als eerste en beste te ontwikkelen. Dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat vrouwen van nature nauw verbonden zijn met het reproductieve proces en het directer beleven, zowel intiem als intern.

Er zijn uiteraard ook ontrouwe exemplaren onder vrouwen, maar statistisch gezien lijken ze in kleinere hoeveelheden te zijn dan hun mannelijke tegenhangers. Dit is misschien een kleine wraak van de klassieke huisvader in vergelijking met de zogenaamde “rokkenjager”: de eerste zal saaier en banaler lijken, maar misschien is het gewoon omdat hij het beter heeft begrepen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt