Omhelzingen: dit is waarom we ze elke dag van ons leven moeten geven en ontvangen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Omhelzingen: dit is waarom we ze elke…
De kinderen elke ochtend voorbereiden om naar school te gaan komt neer op een extra werkdag Degenen die naar rockmuziek luisteren, hebben een helderder intelligentie: dat zegt een wetenschappelijk onderzoek!

Omhelzingen: dit is waarom we ze elke dag van ons leven moeten geven en ontvangen

Door Janine
1.173
Advertisement

Het moment van de grootste fysieke en mentale verbinding met een ander mens is dat van de omhelzing. Niet alleen contact met de ander, maar een echte uitdrukking van verlangen naar liefde, genegenheid, zorgzaamheid en troost; knuffels kunnen ook verschillende soorten stemmingen uitdrukken, zoals geluk, vreugde, opwinding, angst, verdriet, medelijden, liefde en bewondering voor de persoon die ze ontvangt. Of die ze geeft. De “uitwisseling” van omhelzingen met de mensen waarvan we denken dat ze ze verdienen, is misschien wel de meest diepgaande vorm van verbinding die we ooit zullen hebben met de mensen om ons heen.

foto: Unsplash

Dit zijn de 5 redenen waarom het geven of ontvangen van een knuffel goed is voor onze gezondheid:

  • Het vermindert angst en bezorgdheid: een studie uit 2013 benadrukte hoe de omhelzing een ideale remedie is voor al die mensen die, op momenten van angst en/of bezorgdheid, overmatige adrenaline produceren en wiens hartslag wordt versneld. Een enkele aanraking met de hand met de handpalm kan het gevoel van angst al aanzienlijk verminderen, waardoor de frequentie van de hartslag afneemt en de adrenalinegehalten afnemen.
  • Ze verlichten de pijn van het verliezen van een geliefde: het verlies van een persoon waar we om geven is een van de moeilijkste dingen waarmee we te maken kunnen krijgen. En daarom kan de omhelzing van een persoon dicht bij ons, of zelfs een onbekend persoon, vaak het effect hebben van het verlichten van het gevoel van diepe innerlijke pijn. De kracht van de omarming heeft het vermogen om persoonlijk verdriet te verminderen en te profiteren van troost, misschien slechts tijdelijk, van de armen van degenen die ons zijn warmte en zijn genegenheid geven.
  • Ze verminderen het risico op ziekten: Over het algemeen hebben degenen die meer aan ziekten zijn blootgesteld een zwakker en vermoeider lichaam, maar een onderzoek uit 2014 heeft aangetoond dat, als ze vaak worden blootgesteld aan nauwe sociale interacties en omhelzingen, de mogelijkheid van het ontstaan van de ziekte wordt verminderd, zoals bijvoorbeeld verkoudheid. Het onderwerp knuffels heeft duidelijk geen betrekking op pathologieën die door lichaamsvloeistoffen of externe agenten worden overgedragen.
foto: Unsplash
  • Ze maken een persoon gelukkig: Oxytocine, ook wel het “gelukshormoon” genoemd, wordt in enorme hoeveelheden geproduceerd als we geluk voelen en we om de een of andere reden euforisch zijn; een onderzoek stelt dat de effectiviteit van knuffels ook gekoppeld is aan de niveaus van oxytocine geproduceerd door ons lichaam: hoe meer we omhelzingen geven en ontvangen, hoe meer we een wijdverbreid gevoel van euforie en geluk ervaren!
  • Ze verminderen de stressniveaus: een ander onderzoek heeft aangetoond hoe omarming de cortisolspiegel in ons lichaam verlaagt, het hormoon dat verantwoordelijk is voor de dagelijkse stress; hoe meer we gestrest zijn, hoe hoger de niveaus van dit hormoon stijgen. Het geven of ontvangen van een warme omhelzing vermindert de productie van cortisol, waardoor kalmte, innerlijke rust, zij het tijdelijk, en een gevoel van bescherming wordt geboden.

Als je er nog steeds niet van overtuigd bent dat een knuffel de eenvoudigste oplossing kan zijn voor de angsten en zorgen van ons dagelijks leven, hopen we van harte dat je na het lezen van dit artikel van gedachten bent veranderd!

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt