Wanneer we de leeftijd van 40 jaar bereiken, zijn dit de momenten waarop het goed is om NEE te zeggen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wanneer we de leeftijd van 40 jaar bereiken,…
Jouw hond kan negatieve mensen RUIKEN en proberen je tegen hen te beschermen: wetenschappelijk onderzoek bevestigt het Meer dan 500 in kleine kooien gepropte vogels die zouden worden verkocht als huisdieren zijn gered

Wanneer we de leeftijd van 40 jaar bereiken, zijn dit de momenten waarop het goed is om NEE te zeggen

Door Janine
1.903
Advertisement

Als het gaat om de drempel van 40 jaar, wordt het leven van velen volledig getransformeerd; het is een fase van grote veranderingen en evoluties, waarbij ons lichaam en onze geest sterk worden beïnvloed; als we deze belangrijke drempel hebben bereikt, is het soms nodig om wat vaker nee te zeggen dan ja, in tegenstelling tot wat we gewoonlijk deden toen we 20 of 30 jaar oud waren.

Hier zijn vier momenten waarop we allemaal moeten leren NEE te zeggen na het 40e jaar!

foto: Pixabay
  • Vaak moeten we nee zeggen tegen nieuwe mogelijkheden: als we 40 worden, krijgen we vaak late kansen met betrekking tot de mogelijkheid van nieuwe en aantrekkelijker banen, misschien zelfs beter betaald. Maar de kansen in het leven zijn eindeloos, het is niet altijd nodig om ja te zeggen uit angst dat ze nooit meer terug zullen komen. In deze specifieke periode van ons leven kan wat je hebt soms voldoende zijn zonder dat we het ons realiseren.
  • We kunnen NEE zeggen tegen de aanwezigheid van sociale netwerken: in het begin is het leuk om de wereld van sociale media te betreden, onze meningen te publiceren, onze foto's, gevolgd worden door iedereen; toch komt de tijd dat dit alles op een bepaalde leeftijd niet langer acceptabel is: het leven, het echte leven, bevindt zich buiten de schermen van onze computers en smartphones.
foto: Wikimedia
  • We kunnen NEE zeggen tegen te veel fysieke oefeningen: als we de 40 zijn gepasseerd wordt ons veel training aangeraden, juist omdat ons metabolisme niet meer is zoals het was. Fysieke beweging wordt altijd aanbevolen op elke leeftijd, maar met mate zonder al te veel alarmisme en externe druk: laten we ons lichaam de juiste ruimtes vinden, de juiste pauzes.
  • We zeggen vaak nee tegen feestjes en uitnodigingen: het is geen misdaad om nee te zeggen tegen uitnodigingen van onze vrienden; soms is het vinden van ruimte voor jezelf het beste om opnieuw contact te maken met onze steeds veranderende behoeften.

Deze korte maar eenvoudige adviezen moeten niet worden gelezen als symptomen van een betere of slechtere transformatie, maar af en toe NEE zeggen is gewoon een teken dat we groeien!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt