Nagels lakken van honden en katten voor esthetische doeleinden: de nieuwe absurde manier die risico's verbergt - BekijkDezeVideo.nl
x
Nagels lakken van honden en katten voor…
Als je vaak huilend naar films kijkt, ben je emotioneel sterker, zo blijkt uit een onderzoek Tijdens een begrafenis kwam een paard afscheid nemen van zijn beste vriend

Nagels lakken van honden en katten voor esthetische doeleinden: de nieuwe absurde manier die risico's verbergt

15 Juni 2019 • Door Janine
4.952
Advertisement

De liefde voor onze viervoetige vrienden kan soms extreme hoogten van fanatisme bereiken die ook de gezondheid van onze geliefde huisdieren in gevaar kunnen brengen. Het bewijs hiervan is de "manicure" waar mensen in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië gek van zijn en waarbij honderden honden en de nagels van hun... poten betrokken zijn!

De foto’s van het vermoeiende en slecht aanbevolen werk van “hondenlak” hebben al enige tijd conflicten gecreëerd.

De nieuwe mode van nail art voor honden en katten zorgt ervoor dat de delicate nagels van deze dieren worden gepolijst, geknipt en versierd met enkele van de meest verbazingwekkende fantasieën, maar als het voor vrouwen vaak een moment van ontspanning is, voor honden en katten is het dat helemaal niet. Deze trend wordt aangemoedigd door de Warren London-lijn, die sinds enkele maanden schoonheidsproducten voor dieren verkoopt, inclusief stickers met de meest uiteenlopende vormen: van hartjes tot sterretjes, tot bloemen!

Maar het gevaar voor de gezondheid van onze dierenvrienden zit in een klein hoekje. De esthetische producten die worden gebruikt, moeten op volledig niet-toxische waterbasis zijn, vrij van tolueen, formaldehyde en dibutylftalaat; de laatste, bijzonder giftig, is officieel verboden voor nagelproducten in Europa, maar er wordt gezegd dat wat uit de Verenigde Staten komt veiliger is.

Het risico is dat onze viervoetige vrienden de giftige stoffen die in de borstels en penselen aanwezig zijn kunnen "inademen" die worden gebruikt voor de eigenaardige maar dubieuze “hondenlak” die in de mode is.

Advertisement

Hoewel het risico aanwezig is, drogen de esthetische producten die op de nagels van honden en katten worden gebruikt, heel vroeg op omdat de dieren niet in staat zijn om te lang stil te blijven staan, om nog maar te zwijgen van de poten (en dus de nagels) die extreem gevoelig zijn voor de externe aanraking.

Ondanks dat onze viervoetige vrienden het “verven” misschien wel leuk vinden, zijn er meer tegenstanders dan voorstanders van deze nieuwe modegril die ons moet laten nadenken over de risico's die onze trouwe viervoeters zouden kunnen lopen. Ook al doen we het omdat we (misschien) te veel van ze houden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt