Het verhaal van Piglet, het kleine roze hondje dat kinderen helpt om allerlei diversiteiten te accepteren - BekijkDezeVideo.nl
x
Het verhaal van Piglet, het kleine roze…
Hoe een citroen in een kopje te planten en een heerlijk geurend huis te hebben De eerste 3 jaar van het leven van een kind zijn de basis van de volwassene die het zal worden: dat zegt een therapeut

Het verhaal van Piglet, het kleine roze hondje dat kinderen helpt om allerlei diversiteiten te accepteren

08 Oktober 2019 • Door Janine
11.974
Advertisement

Piglet, de roze hond, verovert steeds meer mensen op het web, nadat de verzorgster van dit prachtige exemplaar dat de kenmerken van de teckel en de chihuahua combineert, een pagina op Instagram heeft geopend waarop de foto's van deze ongelooflijke viervoeter zijn gepubliceerd, die eerst in een hondenopvang leefde en nu een therapy dog is voor jongere kinderen. Dit is zijn prachtige verhaal.

via: Daily Mail
foto: Instagram

Piglet werd weggehaald van de straten van Georgia en heeft de beste zorg gekregen van Melissa Shapiro, een dierenarts uit Connecticut, die zich meteen het lot van deze hond met de onmiskenbare kleur aantrok; Piglet heeft namelijk een aangeboren probleem met de oren en ogen, en daarom is dit kleine hondje zowel doof als blind.

foto: Instagram

Ondanks de moeilijkheid om een hond met zulke problemen groot te brengen, werd Melissa onmiddellijk verliefd op Piglet en besloot dat ze absoluut deel moest uitmaken van haar leven, dus adopteerde ze hem. Ondanks dat hij samen met 6 andere puppy's in Melissa's huis woonde, was Piglet in het begin erg verlegen en angstig en voelde zich er niet thuis. Maar toen kwam de verandering voor het kleine hondje… 

Advertisement
foto: Instagram

Dankzij de steun van de derde klas lagere school uit Plainville in Massachusetts is Piglet een therapiehond geworden voor al die kinderen die zich om de een of andere reden geconfronteerd zien met een moeilijk leven en allerlei sociale verschillen overwinnen. Deze prachtige blinde en dove roze hond is daarom het symbool geworden van de acceptatie van elke vorm van diversiteit en moedigt steeds meer mensen aan om viervoeters met "speciale behoeften" te adopteren.

foto: Instagram

Dankzij de ontvangen fondsen kon Melissa Shapiro een bedrag van $30.000 verzamelen om opvangplaatsen en non-profitorganisaties te helpen die de adoptie van speciale honden zonder enige winst aanmoedigen.

foto: Instagram

Nu heeft Piglet een Instagram-profiel die door meer dan 123.000 mensen wordt gevolgd, een model van moed en solidariteit in de wereld van dierenadopties die we allemaal zouden moeten bewonderen. Gefeliciteerd, kleine Piglet!

Advertisement
foto: Instagram
foto: Instagram
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt