“Haar brein werkt niet": 4 leraren aangeklaagd voor het plagen van een 7-jarig autistisch meisje - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
“Haar brein werkt niet": 4 leraren…
Tijdens een begrafenis kwam een paard afscheid nemen van zijn beste vriend Er zijn schoenen met GPS uitgevonden om grootouders met Alzheimer op te sporen en te voorkomen dat ze verdwalen

“Haar brein werkt niet": 4 leraren aangeklaagd voor het plagen van een 7-jarig autistisch meisje

Door Janine
7.585
Advertisement

Pesten is helaas een fenomeen dat geen teken van afnemen vertoont - de slechtheid lijkt een integraal onderdeel te zijn van de overgrote meerderheid van mensen die, zonder onderscheid, de spot drijven met mensen met een "ander" gedrag of zelfs met een handicap. De plaatsen waar pesten hoogtij viert, zijn scholen, vooral op middelbare scholen, waar de hoogste pieken zich voordoen bij de pre-adolescente kinderen, maar ook op de werkplek, waar het fenomeen beter bekend staat als mobbing.

Gelukkig zijn er veel ouders die proberen hun kinderen respect en begrip bij te brengen voor elke vorm van diversiteit, maar wanneer in sommige gevallen zelfs de leraren de spot drijven met kinderen (en, om het nog erger te maken, met kinderen met een beperking!), lijkt de hoop voor de mensheid elke dag meer en meer te vervagen.

Over slechte opvoeding gesproken, de slechtheid die vier leraren van een basisschool van Dos Hermanas (Sevilla) toonden aan een 7-jarig autistisch kind zijn schokkend. “Haar brein werkt niet", zeiden ze in de klas tijdens de les - en andere nare dingen. Het meisje, dat lijdt aan gegeneraliseerde ontwikkelingsstoornis (DGS), autismespectrumstoornis(ASS), taalspecifieke aandoeningen en epilepsie, was zelfs naar een klas gegaan met meerdere kinderen met cognitieve beperkingen zoals het hare, maar dit garandeerde niet de aanwezigheid van goede leraren die voorbereid waren op dergelijke situaties. De ouders van het meisje merkten sterke veranderingen op in de stemming en het gedrag van hun dochter: door de week zei ze dat ze niet naar school wilde, ze was bang en begon zelfdestructief gedrag te vertonen. Bovendien had het kind binnen korte tijd twee epileptische aanvallen. De situatie verbeterde alleen tijdens de weekends. Tijdens de gesprekken zeiden de leraren dat ze niets vreemds in het gedrag van het kind hadden opgemerkt, maar gezien de nogal vreemde kwestie, besloten de ouders om een recorder te verbergen in de rugzak van hun dochter.

foto: Maxpixel

De meer dan zes uur opnames, waarin de vernederende beledigingen tegen het kind duidelijk worden gehoord, werden gebruikt om de vier leraren van de lagere school in Cervantes di Dos Hermanas in de val te lokken. De familie van het meisje is wettelijk vertegenwoordigd door Javier Jaenes, een advocaat van de Antonio Guerrero Foundation, die de lokale media verzekerde dat dit soort gedrag ten opzichte van een kind in een specifieke klas “niet te tolereren” is, waarbij "het personeel specifieke technische vaardigheden om met deze kinderen om te gaan moeten hebben". De advocaat is van mening dat er gronden zijn om de vier leraren van psychisch geweld te beschuldigen, met straffen in de gevangenis die kunnen variëren van zes maanden tot drie jaar.

We hopen dat gebeurtenissen als deze als voorbeeld kunnen dienen, om ervoor te zorgen dat achterdochtige ouders over het feit dat hun kind op school wordt gepest, de moed hebben om dergelijk verwerpelijk gedrag te melden.

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt