Een 12-jarig meisje bedenkt een infuus verbergende teddybeer om de kleine opgenomen patiënten te kalmeren - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een 12-jarig meisje bedenkt een infuus…
Dit is postelein, de spontane plant met vele voordelen voor het lichaam en de smaakpapillen Abrikozen zijn niet alleen lekker, maar ze hebben deze 5 gunstige eigenschappen die veel mensen niet weten

Een 12-jarig meisje bedenkt een infuus verbergende teddybeer om de kleine opgenomen patiënten te kalmeren

Door Janine
6.522
Advertisement

Het is een zeer moeilijke ervaring voor een kind om ziek te worden en in het ziekenhuis te belanden. In plaats van zijn huis heeft hij koude gangen en vreemden om zich heen; en uiteraard doen de behandelingen en verzorging niets anders dan het nog angstiger maken.

Deze zelfde ervaring had de kleine Ella Cusano, een 12-jarig meisje uit Connecticut, die op 7-jarige leeftijd wist dat ze leed aan een zeer agressieve auto-immuunziekte. Vanaf dat moment kwam ze in de medische molen terecht, en onderging verschillende therapieën. Toch wilde het meisje hier inspiratie uit putten om iets moois en positiefs te creëren.

Tijdens de uren die in de ziekenhuiskamers werden doorgebracht, concentreerde Ella zich op het observeren van het infuus, een bijna alomtegenwoordig accessoire tijdens de behandelingen. Ze herinnerde zich dat de eerste paar keer het infuus, met al die slangen en naalden, haar erg bang had gemaakt. Was het mogelijk om dit voor het oog aangenamer te maken?

Zodoende nam het kleine meisje op een dag een schaar en hete lijm en begon te knutselen: zo ontstond het prototype "Medi Teddy", de teddybeer die het infuus verbergt zonder het werk van verpleegsters te hinderen.

In feite bedekt de sympathieke teddybeer de infuuszak (en daarmee de vloeistoffen die erin zitten, vaak onaangenaam om te zien), maar laat de verpleegkundigen de mogelijkheid om het niveau en het druppelen te controleren.

Advertisement

Gezien het enthousiasme van de artsen en het verplegend personeel bij het zien van de schets, besloot het meisje haar idee na te streven, patenteerde de kleine pluchen hulp en startte een inzamelingsactie om ze te doneren aan kinderziekenhuizen.

Een eenvoudig idee dat het verblijf van jonge patiënten een beetje vergemakkelijkt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt