Een bezorgde vader bedenkt een app die de mobiele telefoons van kinderen blokkeert als ze de oproep niet beantwoorden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een bezorgde vader bedenkt een app die…
In vrede met jezelf leven, betekent soms het verleden accepteren en al onze onvolkomenheden accepteren Een jongen maakte 10 uur lang de straten van zijn buurt schoon: hij werd beloond met een auto en een studiebeurs

Een bezorgde vader bedenkt een app die de mobiele telefoons van kinderen blokkeert als ze de oproep niet beantwoorden

Door Janine
1.358
Advertisement

Ooit, toen mobiele telefoons en smartphones niet voor iedereen beschikbaar waren, wist de generatie van de jongste kinderen hoe ze de voordelen van het plezier maken in gezelschap op een eenvoudigere en meer oprechte manier konden benutten; nu zijn ze constant afgeleid en met hun ogen betoverd door dat kleine heldere scherm dat toegang biedt tot een enorme en soms gevaarlijke wereld. Maar voor een kind of tiener kan het hebben van een smartphone ook positief zijn.

via: Metro UK

Nick Herbert, een vader uit het Verenigd Koninkrijk, die er genoeg van heeft zich zorgen te moeten maken over het feit dat zijn zoon Ben vaak de mobiele telefoon niet opneemt als hij hem belt, heeft besloten een smartphone-applicatie op te zetten die voornamelijk bedoeld is voor de mobiele telefoons van bezorgde ouders: Met RespondASAP worden de mobiele apparaten van de kinderen “geblokkeerd” als ze de oproepen van mamma en pappa niet beantwoorden.

Nick Herbert legt uit: "Er zijn berichten-apps die aangeven wanneer een bericht is afgeleverd en bekeken, maar het punt is dat het bericht kan worden genegeerd of ongezien omdat het kind het mogelijk niet heeft gehoord. Daarom is ReplyASAP mijn oplossing voor dit probleem."

foto: RespondASAP

Met deze app kan een ouder berichten verzenden of plannen naar de contacten van hun kinderen en een bericht hoorbaar maken, zelfs als de ontvanger de telefoon in de stille modus heeft. Dit geluid zal doorgaan totdat de ontvanger het herkent en reageert; zo niet, dan blokkeert de telefoon.

Een systeem voor het op afstand volgen en "controleren" van kinderen door hun ongeruste ouders, maar we proberen het glas halfvol te zien. Nick vertelt wat zijn zoon Ben over RespondASAP dacht: "Tijdens het ontwikkelingsproces sprak ik met Ben en liet hem de plannen zien en de denkwijze die achter de app zit en hij vindt het een leuk idee omdat hij weet dat als hij een van deze ontvangt berichten, hij er altijd naar zal luisteren omdat hij weet dat het belangrijk is."

Beste ouders, nu hebben jullie geen excuses meer, je kind zal eerst je telefoontje of bericht moeten beantwoorden als hij met zijn vrienden uit wil gaan... of niet?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt