Een bezorgde vader bedenkt een app die de mobiele telefoons van kinderen blokkeert als ze de oproep niet beantwoorden

Janine image
door Janine

04 Juli 2020

Een bezorgde vader bedenkt een app die de mobiele telefoons van kinderen blokkeert als ze de oproep niet beantwoorden
Advertisement

Ooit, toen mobiele telefoons en smartphones niet voor iedereen beschikbaar waren, wist de generatie van de jongste kinderen hoe ze de voordelen van het plezier maken in gezelschap op een eenvoudigere en meer oprechte manier konden benutten; nu zijn ze constant afgeleid en met hun ogen betoverd door dat kleine heldere scherm dat toegang biedt tot een enorme en soms gevaarlijke wereld. Maar voor een kind of tiener kan het hebben van een smartphone ook positief zijn.

via Metro UK

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Nick Herbert, een vader uit het Verenigd Koninkrijk, die er genoeg van heeft zich zorgen te moeten maken over het feit dat zijn zoon Ben vaak de mobiele telefoon niet opneemt als hij hem belt, heeft besloten een smartphone-applicatie op te zetten die voornamelijk bedoeld is voor de mobiele telefoons van bezorgde ouders: Met RespondASAP worden de mobiele apparaten van de kinderen “geblokkeerd” als ze de oproepen van mamma en pappa niet beantwoorden.

Nick Herbert legt uit: "Er zijn berichten-apps die aangeven wanneer een bericht is afgeleverd en bekeken, maar het punt is dat het bericht kan worden genegeerd of ongezien omdat het kind het mogelijk niet heeft gehoord. Daarom is ReplyASAP mijn oplossing voor dit probleem."

Advertisement
RespondASAP

RespondASAP

Met deze app kan een ouder berichten verzenden of plannen naar de contacten van hun kinderen en een bericht hoorbaar maken, zelfs als de ontvanger de telefoon in de stille modus heeft. Dit geluid zal doorgaan totdat de ontvanger het herkent en reageert; zo niet, dan blokkeert de telefoon.

Een systeem voor het op afstand volgen en "controleren" van kinderen door hun ongeruste ouders, maar we proberen het glas halfvol te zien. Nick vertelt wat zijn zoon Ben over RespondASAP dacht: "Tijdens het ontwikkelingsproces sprak ik met Ben en liet hem de plannen zien en de denkwijze die achter de app zit en hij vindt het een leuk idee omdat hij weet dat als hij een van deze ontvangt berichten, hij er altijd naar zal luisteren omdat hij weet dat het belangrijk is."

Beste ouders, nu hebben jullie geen excuses meer, je kind zal eerst je telefoontje of bericht moeten beantwoorden als hij met zijn vrienden uit wil gaan... of niet?

Advertisement