Dit is de Baby Box: een veilige plek om het leven van een achtergelaten baby te redden - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de Baby Box: een veilige plek…
De hond graaft een gat om het kleine aapje te bevrijden die opgesloten in een kooi zit: na een lange klus weet hij haar te redden Deze olifantenmoeder keerde terug naar de dierenopvang om haar welp te laten zien aan de vrijwilligers die haar hebben gered

Dit is de Baby Box: een veilige plek om het leven van een achtergelaten baby te redden

Door Janine
3.354
Advertisement

Er zijn maar weinig tragische verhalen, zoals die waarin het leven van een baby wordt onderbroken, zelfs voordat het de kans heeft gehad om het leven te beginnen: dit gebeurt wanneer wanhopige ouders geloven dat de enige mogelijke oplossing is om van hun kind af te komen. Door de geschiedenis heen zijn ongewenste baby's altijd achtergelaten bij de deuropening, in manden of dozen, in de beste gevallen, maar ook in vuilnisbakken of op straat. Voor sommige ouders die geloven dat ze niets kunnen bieden aan hun kind, lijkt het beëindigen van hun leven de enige juiste optie. Alleen al de gedachte doet ons huiveren. Gelukkig zijn er in de Verenigde Staten speciale plekken gecreëerd waar men de baby in alle veiligheid achter kan laten, zonder te worden beoordeeld, met het idee zijn leven te redden.

Ze worden Baby Box genoemd en het zijn elektronische "dozen" die speciaal zijn gemaakt voor situaties van achtergelaten baby’s. Ze hebben een bewakingssysteem waarmee medisch personeel of brandweerlieden de pasgeborene binnen enkele minuten na het alarm kunnen meenemen. Het kind wordt dan onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht om de nodige medische zorg en routinecontroles te ontvangen. De Baby Box heeft ook een verwarmings- en koelsysteem dat zich aanpast aan de meest extreme temperaturen van elk seizoen.

"Als u een pasgeboren baby heeft waar u niet voor kunt zorgen, kunt u uw baby zonder dat er vragen worden gesteld, naar een aangewezen veilige plek brengen", zo is te lezen op een pagina op de website van het Texas Department of Family and Protective Services.

Dankzij deze methode wordt volledige bescherming van het kind gegarandeerd, terwijl de identiteit van de ouders anoniem blijft - een niet onverschillig detail, dat een moeder of vader aanmoedigt om voor deze optie te kiezen en volledig in de legaliteit blijft.

Een van deze Baby Boxen is ontworpen door de jongens van de Hunter Wart-school, die het geld inzamelden dat nodig was om de doos bij de brandweerkazerne in Seymour in Indiana te installeren. De eerste baby werd achtergelaten bij de brandweerkazerne: hij was slechts 1 uur oud en was volkomen veilig.

Advertisement

Deze Baby Boxen zijn ongetwijfeld een effectief hulpmiddel als het gaat om achtergelaten baby’s.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt