Dit 9-jarige meisje vond een briljant systeem uit om te voorkomen dat kinderen in de auto worden vergeten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit 9-jarige meisje vond een briljant…
Een kolonie bijen nestelt zich op de rug van deze jongen tijdens het autorijden Zelfverzekerd, grappig, altijd aanwezig: tantes zijn essentiële figuren bij de opvoeding van een kind

Dit 9-jarige meisje vond een briljant systeem uit om te voorkomen dat kinderen in de auto worden vergeten

Door Janine
11.518
Advertisement

Het lijkt misschien moeilijk, zo niet onmogelijk, maar helaas heeft het nieuws - en hebben ze er in het verleden over verteld - het over een fenomeen. We hebben het over kinderen die door hun ouders in hun auto zijn vergeten.

Afleiding, haast, fataliteit: vele kunnen de oorzaken zijn van een dergelijke gebeurtenis. Wat zeker is, is dat van tijd tot tijd deze vergissingen zich in dramatische gebeurtenissen kunnen transformeren.

Dus wat te doen? Dat vroeg het meisje zich af, waar we het over gaan hebben, die een echt ingenieuze oplossing, voor een schoolproject, heeft bedacht.

Haar naam is Sophie, ze is 9 jaar oud en haar doel, toen ze besloot deel te nemen aan de Invention Convention, was om iets voor te stellen waar nog niemand echt aan had gedacht. Kortom, een originele en nieuwe uitvinding: een doel dat zeker niet gemakkelijk in de praktijk te brengen is voor een kind uit de vierde klas.

Maar ook dankzij wat "advies" van ouders, kwam ze op het idee: een apparaat dat voorkomt dat ouders hun kinderen in de auto, in de zon, vergeten, waardoor ze het risico lopen op een zonnesteek en verstikking.

Na wat schetsen, ontwerpen en veel te hebben nagedacht, kwam Sophie tot de conclusie dat het handig zou zijn geweest om iets te hebben dat aan de ouder (of aan sleutels van de auto) kon worden "bevestigd" van het ene uiteinde naar het kinderzitje aan het andere. Een manier om vaders en moeders bij hun kinderen te houden, en om constant "alert" te zijn op de aanwezigheid van de kleintjes achter hen op de achterbank van de auto.

Hoe maak je zoiets? Dankzij een verlengbare kabel voor onderwatervissen - in lengte verstelbaar zodat het kan worden aangepast aan grotere of kleinere auto's - en lussen van klittenband, heeft Sophie haar eigen anti-vergeetachtigheidsapparaat gemaakt!

Het is een eenvoudige, voordelige en effectieve manier om tragische dodelijke slachtoffers te voorkomen, zoals welke helaas hebben geleid tot de dood van veel kinderen over de hele wereld. Met een totale kostprijs van ongeveer 10 euro kan elke ouder die vaak met zijn kind in de auto zit de materialen kopen om zijn persoonlijke "Sophie's Baby Forget-Me-Not" te maken.

Het door het Amerikaanse kind ontworpen apparaat is namelijk niet te koop. En het maakt Sophie niet uit of ze het ontwerp 'kopieert': haar ingenieuze vondst wil slechts een startpunt zijn voor vaders en moeders, zodat er geen dramatischere gebeurtenissen zullen plaatsvinden van kinderen die in de auto zijn vergeten.

We hopen natuurlijk dat dit het geval is en dat de intelligentie van dit kind als een concrete hulp kan dienen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt