Dit is de stoornis waaraan diegenen lijden die hun tijd besteden aan het maken van selfies terwijl ze trainen, volgens wetenschappelijk onderzoek - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit is de stoornis waaraan diegenen…
Oververhitting is zeer gevaarlijk voor honden! Hier zijn de symptomen waar je op moet letten De grootste fout van een moeder is om zichzelf te vergeten

Dit is de stoornis waaraan diegenen lijden die hun tijd besteden aan het maken van selfies terwijl ze trainen, volgens wetenschappelijk onderzoek

Door Janine
2.658
Advertisement

We kunnen het niet ontkennen: we leven in een tijdperk van vertoon. Wat ertoe doet, ook vanwege de enorme verspreiding van sociale media en directe communicatie, is in de eerste plaats het beeld dat anderen van ons hebben.

Het is duidelijk dat dit geen universeel principe is dat voor iedereen geldt, maar als we denken aan de meeste mensen die we kennen, realiseren we ons dat een dergelijke visie zich niet veel van de werkelijkheid distantieert.

En als er dan wetenschappelijke studies zijn die het bevestigen, dan is het "selfie-syndroom" echt tastbaar en bewezen. Een van deze onderzoeken onthulde een bepaald aspect van degenen die voortdurend denken aan het maken van selfies.

foto: J@YGS/Flickr

De studie, uitgevoerd door de Universiteit van Brunel (in het Verenigd Koninkrijk) en gepubliceerd in het tijdschrift Science Daily, was gericht op een specifieke situatie: de sportschool en - in het algemeen - het trainen.

Voor wetenschappers van de Engelse universiteit kunnen degenen die hun meeste tijd besteden aan het fotograferen tijdens het trainen, echte psychische problemen hebben. Concreet is er sprake van slechte zelfacceptatie en het voortdurend zoeken naar goedkeuring van anderen.

Naast bevestiging vragen, kunnen dergelijke houdingen ook worden ingegeven door narcistische neigingen. Te veel bewondering voor zichzelf kan in feite leiden tot een voortdurende inspanning om te pronken, tot op het punt van buitensporig en vervelend te worden.

foto: pxhere.com

Om tot deze resultaten te komen, heeft het onderzoek meer dan 550 Facebook-gebruikers onderzocht die de gewoonte hebben om foto's van dit type te plaatsen.

Dit is geen kritiek op degenen die selfies nemen of “sportieve” foto's maken, maar het is noodzakelijk om te concluderen dat excessen nooit positief zijn, en dat geldt vooral in dit geval.

Het zou daarom gepast zijn om iets minder te denken aan het vertoon, met de nadruk op de essentie en substantie van wat we zijn en wat we doen. Hierdoor zouden we zeker meer voordelen kunnen hebben dan de populariteit van sociale media...

SOURCE: https://www.sciencedaily.com/releases/2015/05/150521213743.htm

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt