Wie altijd de grammaticale fouten van anderen corrigeert, is meestal een onaangenaam persoon, volgens deze studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Wie altijd de grammaticale fouten van…
16 intuïtieve trucs om binnen warm te blijven door het gebruik van verwarming te beperken Het kleine meisje lukt het niet de plank te breken: uiteindelijk vindt ze een oplossing die niemand zal vergeten

Wie altijd de grammaticale fouten van anderen corrigeert, is meestal een onaangenaam persoon, volgens deze studie

28 Oktober 2018 • Door Janine
108.163
Advertisement

We leven in een tijdperk waarin we veel meer schrijven dan een paar decennia geleden, toen het praten het schrijven ver overtrof. Tegenwoordig gebruiken we het toetsenbord echter om berichten te verzenden of om op sociale netwerken te communiceren. Het resultaat? Dat er veel grammaticale fouten, die gecamoufleerd kunnen worden in de gesproken taal, aan het licht komen.

Er zijn twee soorten mensen in de wereld: zij die met afschuw met een grammaticale fout worden geconfronteerd en dit maar moeilijk kunnen verbergen, en degenen die een typefout niet erg vinden en geen vooroordeel willen creëren. De wetenschap is door een studie tot een conclusie gekomen: zij die het niet kunnen laten om fouten te corrigeren, zijn onplezierige mensen.


foto: pixabay.com

Aan het experiment van de Universiteit van Michigan hebben 83 vrijwilligers meegedaan, die de taak kregen om enkele via e-mail ontvangen antwoorden te lezen van een advertentie van een kamergenoot.

De vrijwilligers werd gevraagd om eventuele gevonden grammaticale fouten en de emotionele reactie op fouten te noteren: in de e-mails zaten verschillende typische fouten in de Engelse taal. De deelnemers vulden vervolgens een vragenlijst in over hun persoonlijkheid, waardoor onderzoekers een verband konden leggen tussen karakter en de reactie op een fout.

Zo constateerden de onderzoekers dat de mensen die zich het meest irriteerden bij het zien van een grammaticale fout de meest introverte mensen waren, niet beschikbaar voor anderen en altijd klaar om te oordelen. De meer extraverte deelnemers meldden dat ze de aanwezigheid van fouten niet al te hinderlijk vonden.

Met andere woorden, de studie wees uit dat degenen die grammaticale fouten van anderen corrigeren, weinig aangename mensen zijn... of onaangenaam om geen eufemisme te gebruiken!

Ben je het eens met het gedane onderzoek? Hoe ga jij om met grammaticale fouten?

 

 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt