De buitengewone kracht van zeer gevoelige mensen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De buitengewone kracht van zeer gevoelige…
De waarheid staat in zijn eentje overeind, de leugen alleen als hij medeplichtigen heeft 12 fouten die ouders onbewust maken terwijl ze hun kinderen opvoeden

De buitengewone kracht van zeer gevoelige mensen

Door Janine
18.979
Advertisement

Sommige mensen lijken elke variatie in gemoedstoestand en elke energetische vibratie binnen een groep op te merken, evenals in zichzelf; het zijn dezelfde mensen die stress veel intenser ervaren dan anderen, en om deze reden geven ze er de voorkeur aan om niet te lang te blijven hangen in een rumoerige en drukke omgeving.

Je wist het misschien niet, maar er is een wetenschappelijke definitie die dit menselijke type beschrijft: het gaat om zeer gevoelige mensen - of High Sensitive Persons (HSP).

Deze groep mensen - die verrassend genoeg 20% van de bevolking vertegenwoordigt - accepteert en verwerkt informatie van buitenaf en van binnenuit op een veel intensere manier, en dit op grond van de specifieke werking van hun hersenen.

Daarom is het gedeeltelijk een genetisch gegeven, omdat het te maken heeft met de manier waarop neurotransmitters in de hersenen werken en emoties en gemoedstoestanden bepalen. Voor een deel is het echter ook een gevolg van de opvoeding: in feite maakt het gen dat iemand gevoeliger maakt, het ook ontvankelijker voor omgevingsinvloeden, tot op het punt dat de ontvangen opvoeding en leringen een grotere rol spelen bij het vormgeven van de gevoeligheid van een persoon.

foto: Unsplash

Hoe dan ook, een zeer gevoelig persoon zijn, betekent dat je profiteert van een aantal kostbare geschenken.

Allereerst verwerkt het brein informatie op een dieper niveau, ziet meer verbindingen en heeft op een complexere manier betrekking op anderen: in die zin kun je zeggen dat het brein van een HSP een krachtige sociale machine is.

Bovendien is het zodanig gevormd dat men het gedrag van anderen opmerkt en interpreteert, waardoor het zijn belangrijke beschermende functie vervult: in feite begrijpt een zeer gevoelig persoon onmiddellijk of iemand hem niet goed behandelt, of als hij misbruik van hem maakt, en handelt daarom tijdig. Dit is erg belangrijk omdat juist vanwege deze grotere gevoeligheid, we een gezonde omgeving nodig hebben, met solidaire en authentieke mensen.

Dus als je jezelf in de categorie van zeer gevoelige mensen beschouwt, wees er trots op en, bovenal, vertrouw op je intuïtie;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt