Deze ingenieur redt de bomen door stoelen en schoolbanken te maken van gerecycled plastic

Janine image
door Janine

02 Juli 2019

Deze ingenieur redt de bomen door stoelen en schoolbanken te maken van gerecycled plastic
Advertisement

We weten dat bomen een bron van leven zijn. Voor de mens betekent elke plant op de bodem van de planeet zuurstof, absorptie van schadelijke broeikasgassen, bescherming, voeding en nog veel meer.

Een boom omhakken om hout of papier te maken - of eenvoudigweg om ruimte te creëren - betekent letterlijk iedereen een deel van het leven te ontnemen. Helaas realiseren we ons in de meeste gevallen niet het belang van deze natuurlijke elementen, en denken we alleen aan de winst die het oplevert.

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen heeft het echter over een persoon die op zijn eigen manier een concrete bijdrage wilde leveren door met het beschermen van bomen en tegelijkertijd minder vervuiling, iets nuttigs creëerde.

via Envirotech Waste Reciclying

Advertisement
Facebook

Facebook

Zijn naam is Winchester Lemen en hij is een Filipijnse ingenieur die een echt innovatief systeem heeft ontwikkeld voor het recyclen van plastic en het een nieuw leven heeft gegeven.

Van het afval van dit materiaal, dat over de hele wereld elke dag ecosystemen verstoort, produceert Lemen voorwerpen die in alle opzichten... van hout lijken!

Stoelen en schoolbanken, kleurrijk en volledig gerecycled, zijn het meest representatieve voorbeeld van het werk van Lemen. Deze meubels voor de kleintjes, met hun heldere kleuren, zijn zeer duurzaam en resistent, dus perfect voor schoolgebruik.

Advertisement
Facebook

Facebook

Ja, want het idee van de ingenieur is in zijn eenvoud briljant. Tassen, flessen, omhulsels worden van de vuilstortplaatsen gehaald en vervolgens gesneden, schoongemaakt, gesmolten en afgedrukt in de vorm van originele voorwerpen voor het interieur.

Bovendien vrolijken ze de klaslokalen op en als we denken dat voor elk van hen een drie jaar oude boom wordt gespaard, worden we nog blijer.

Facebook

Facebook

Het succes van het recyclingsysteem dat door de Filipijnse ingenieur was bedacht, was zo groot dat het hem ertoe aanzette om met zijn bedrijf vele accessoires van verschillende vormen en kleuren te produceren, allemaal strikt van niet-biologisch afbreekbare materialen en allemaal vergelijkbaar met de tegenhangers gemaakt van hout.

Een goed voorbeeld en een geweldige aanmoediging om het milieu te helpen en tegelijkertijd nuttig te zijn!

Advertisement