Deze ingenieur redt de bomen door stoelen en schoolbanken te maken van gerecycled plastic - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze ingenieur redt de bomen door stoelen…
Dit is Macho, de “hondenheld” die een meisje dat achter een struik werd achtergelaten, heeft gered Leg alsjeblieft zo nu en dan je mobiele telefoon weg: het schaadt je kind

Deze ingenieur redt de bomen door stoelen en schoolbanken te maken van gerecycled plastic

02 Juli 2019 • Door Janine
1.120
Advertisement

We weten dat bomen een bron van leven zijn. Voor de mens betekent elke plant op de bodem van de planeet zuurstof, absorptie van schadelijke broeikasgassen, bescherming, voeding en nog veel meer.

Een boom omhakken om hout of papier te maken - of eenvoudigweg om ruimte te creëren - betekent letterlijk iedereen een deel van het leven te ontnemen. Helaas realiseren we ons in de meeste gevallen niet het belang van deze natuurlijke elementen, en denken we alleen aan de winst die het oplevert.

Het verhaal dat we je nu gaan vertellen heeft het echter over een persoon die op zijn eigen manier een concrete bijdrage wilde leveren door met het beschermen van bomen en tegelijkertijd minder vervuiling, iets nuttigs creëerde.

foto: Facebook

Zijn naam is Winchester Lemen en hij is een Filipijnse ingenieur die een echt innovatief systeem heeft ontwikkeld voor het recyclen van plastic en het een nieuw leven heeft gegeven.

Van het afval van dit materiaal, dat over de hele wereld elke dag ecosystemen verstoort, produceert Lemen voorwerpen die in alle opzichten... van hout lijken!

Stoelen en schoolbanken, kleurrijk en volledig gerecycled, zijn het meest representatieve voorbeeld van het werk van Lemen. Deze meubels voor de kleintjes, met hun heldere kleuren, zijn zeer duurzaam en resistent, dus perfect voor schoolgebruik.

foto: Facebook

Ja, want het idee van de ingenieur is in zijn eenvoud briljant. Tassen, flessen, omhulsels worden van de vuilstortplaatsen gehaald en vervolgens gesneden, schoongemaakt, gesmolten en afgedrukt in de vorm van originele voorwerpen voor het interieur.

Bovendien vrolijken ze de klaslokalen op en als we denken dat voor elk van hen een drie jaar oude boom wordt gespaard, worden we nog blijer.

Advertisement
foto: Facebook

Het succes van het recyclingsysteem dat door de Filipijnse ingenieur was bedacht, was zo groot dat het hem ertoe aanzette om met zijn bedrijf vele accessoires van verschillende vormen en kleuren te produceren, allemaal strikt van niet-biologisch afbreekbare materialen en allemaal vergelijkbaar met de tegenhangers gemaakt van hout.

Een goed voorbeeld en een geweldige aanmoediging om het milieu te helpen en tegelijkertijd nuttig te zijn!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt