Een moeder geeft het perfecte advies aan haar dochter die uitgeput en gestrest is door de bevalling

Janine image
door Janine

12 Februari 2024

Een moeder geeft het perfecte advies aan haar dochter die uitgeput en gestrest is door de bevalling
Advertisement

De verwachtingen van de samenleving van een nieuwe moeder zijn hoog, te hoog. Er wordt namelijk van haar verwacht dat ze altijd enthousiast, vol energie, glimlachend en onvermoeibaar is in de zorg voor haar kinderen, maar ook voor het huishouden... en dat alles zonder haar man, haar fysieke vorm en haar werk te verwaarlozen.

Soms is het gewicht van al deze verantwoordelijkheden echter voelbaar: het gebeurt daarom dat we ons overweldigd en bijna hulpeloos voelen en niet weten hoe we ons moeten gedragen om een ​​beslist vol en veeleisend leven vol te houden. Dit is hoe de kersverse moeder van dit verhaal zich voelde, waarna de woorden van haar moeder haar ontroerden en haar de juiste troost gaven.

De moeilijkheden waarmee een nieuwe moeder wordt geconfronteerd

De moeilijkheden waarmee een nieuwe moeder wordt geconfronteerd

@ monica__murphy/Instagram

Monica Murphy was beslist moe, lichamelijk en vooral geestelijk: ze was net bevallen van haar derde kind. Ze was heel blij dat ze weer moeder was geworden, maar toch bleven er een heleboel gedachten door haar hoofd dwalen: “hoe ga ik het allemaal doen? Zal ik in staat zijn om voor drie kleine kinderen te zorgen?”, dit waren slechts enkele van haar zorgen.

Het was drie weken geleden sinds haar laatste bevalling en de vrouw was nog steeds herstellende van de operatie: ze had een keizersnede ondergaan. Ze bleef onophoudelijk nadenken over de lijst met talloze dingen die ze zou moeten doen. Hier is slechts een voorproefje.

Werken, een pasgeborene borstvoeding geven, weer in vorm komen, tijd besteden aan familie en vrienden, haar man niet verwaarlozen, het huis netjes houden en misschien de mogelijkheid hebben om wat tijd voor zichzelf vrij te maken. “Hoe is het mogelijk dat één persoon dit allemaal doet?!”, vroeg mevrouw Murphy in een online bericht.

Haar moeder was bij haar op bezoek gekomen, Monica hoefde niets te zeggen, de vrouw begreep meteen wat er door haar hoofd moest gaan. Dus zodra ze het huis verliet, aarzelde ze even en buiten de deur zei ze deze woorden tegen haar.

Advertisement

De motiverende woorden van haar moeder

De motiverende woorden van haar moeder

@ monica__murphy/Instagram

"Je kinderen zullen zich niet herinneren hoe schoon het huis was: ze zullen zich herinneren hoeveel je van ze hield en hoeveel tijd je aan ze besteedde", horen we die wijze moeder zeggen dankzij een video die is vastgelegd door de deurbel camera.

“Ik weet niet of iemand deze woorden vandaag wil horen, maar als dat zo is, laat mijn moeder het je dan vertellen”, schreef Monica, en gaf toe dat ze in tranen uitbarstte na het horen van die emotionele woorden. "Het is oké als je vandaag alleen maar voor je kinderen hebt gezorgd, als je ze hebt geknuffeld, met ze hebt gespeeld, enz... want dit is de belangrijkste taak van allemaal", voegde de nieuwe moeder er ten slotte aan toe, ter afsluiting van haar bericht.

Veel gebruikers waardeerden het delen van de korte video met het gouden advies van Monica's moeder: ze kreeg honderdduizenden positieve reacties. “Bedankt, ik had het even nodig om dit te horen”, schreef iemand, “knuffel alsjeblieft je moeder van mij, dit is prachtig”, schreef weer een ander. Wat denk jij ervan?

Advertisement