Moeder vertelt over alles wat ze moest opgeven tijdens het eerste levensjaar van haar zoontje

Janine image
door Janine

08 Maart 2024

Moeder vertelt over alles wat ze moest opgeven tijdens het eerste levensjaar van haar zoontje
Advertisement

De vreugde om ouder te worden is algemeen bekend: ook degenen die geen kinderen hebben weten – althans van horen zeggen – hoe geweldig het is om een ​​klein wezentje groot te brengen met wie je bepaalde aspecten deelt, zoals gelaatstrekken en kleine karaktertrekjes.

Waar echter maar weinig mensen over praten, is hoe moeilijk het is om te leren omgaan met het eerste levensjaar van een kind. We hebben het in feite over een radicale verandering die elke gewoonte overhoop kan gooien en al onze prioriteiten kan herschrijven. Opofferingen, afstand doen, compromissen sluiten: dit zijn slechts enkele van de onvermijdelijke aspecten van ouderschap. Een moeder besloot te praten over alles wat ze “verloren” heeft sinds de geboorte van haar dochter, en de boodschap deed duizenden mensen ontroeren.

Advertisement

De boodschap van Helen Leland aan andere moeders

De boodschap van Helen Leland aan andere moeders

@Helenleland/Instagram

De vrouw in dit verhaal heet Helen Leland en is het afgelopen jaar voor het eerst moeder geworden. Een “reis” die ongetwijfeld prachtig is, maar die ingewikkelder is dan je zou denken, vooral vanuit het oogpunt van een vrouw.

Het is namelijk waar dat het ouderschap beide geslachten van een koppel aangaat, maar de moeder is het belangrijkste referentiepunt van een pasgeborene en zal dat vele maanden zijn, gedurende de eerste levensjaren van het kind. De natuur dicteert dit en voor een moeder is het erg moeilijk om een balans te vinden tussen zichzelf blijven en het vervullen van haar nieuwe rol als ouder.

Helen besloot daarom haar afgelopen jaar eerlijk en ongegeneerd samen te vatten en alles te beschrijven wat ze heeft meegemaakt: “Ik heb dit jaar echt veel verloren. Sinds mijn dochter ter wereld is gekomen, staat elk moment van mijn leven in het teken van haar. Geen avondjes uit meer met mijn vriendinnen, ik moest afscheid nemen van mijn routine van het verzorgen van mijn lichaam, mijn hobby's en zelfs de intimiteit met mijn man”, bekende ze in een video die ze op Instagram plaatste. Maar daar houdt haar boodschap niet op.

Advertisement

De reacties van gebruikers op Instagram

@Helenleland/Instagram

“Ik heb dit alles verloren, dat is waar, maar ik heb ook zoveel gekregen: de vreugde van het delen van een paar momenten met mijn dochter is het allemaal waard”, voegde ze eraan toe. Hoewel ze nu bijvoorbeeld minder tijd besteedt aan haar verzorging, dan doet ze dat om meer tijd met haar baby door te brengen en ze vindt het heerlijk om 's ochtends wakker te worden met de kleine in het tweepersoonsbed. Veel gebruikers gaven commentaar op de ontroerende post van de jonge vrouw.

"Elke lach, elke keer dat mijn zoon een verbaasde blik heeft omdat hij iets nieuws heeft gezien zijn onbetaalbaar”, schreef een gebruiker, "Je was zo dapper om deze gedachte te uiten, het is waar, het werkt precies zo: je verliest iets om iets anders te krijgen”, schreef een ander. Ondanks de vele positieve reacties waren er ook mensen die hun neus optrokken voor de opmerkingen.

“Je hoeft jezelf niet helemaal op te geven: het gaat erom de juiste balans te vinden. Je man zou altijd op de kleine kunnen passen terwijl jij 10 minuten van je tijd besteedt aan het smeren van gezichtscrème of een avondje uit gaat met je vriendinnen”, schreef iemand, “Ik denk dat het belangrijk is om in gedachten te houden dat wat jij “verloren” noemt niet echt iets onherstelbaars is: het zijn momenten die terugkomen, omdat ze deel uitmaken van het leven…”, schreef een ander. Wat zijn jouw gedachten hierover?

Advertisement