Opvoeding van kinderen: hier zijn 5 dingen die veel meer tellen dan hoge cijfers op het rapport - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Opvoeding van kinderen: hier zijn 5…
Kinderen die helpen met huishoudelijke taken kunnen succesvolle volwassenen worden: dat beweert een studie Het geheim om innerlijke vrede te vinden? Laat je leven niet door anderen bepalen

Opvoeding van kinderen: hier zijn 5 dingen die veel meer tellen dan hoge cijfers op het rapport

Door Janine
2.103
Advertisement

Wanneer onze kinderen hun rapport mee naar huis nemen, zijn wij vaak nerveuzer dan zij tegenover de langverwachte resultaten. We hopen altijd op uitstekende cijfers en we doen niets anders dan onze kinderen ertoe te zetten om meer te studeren om het rapport met 10-en te vullen.

Maar volgens de psychologen van Harvard is het belangrijkste in de opvoeding van onze kinderen niet de hoge cijfers, maar het weten om te gaan met emoties. Er zijn dingen die kinderen maar één keer kunnen leren, dingen die te maken hebben met hun leeftijd, met hun opvoeding.

Hoge cijfers zijn zeker aan te bevelen en kinderen moeten altijd worden gestimuleerd en begeleid. Ze dienen om het belang van het studeren te begrijpen, om bewuster te worden en zichzelf altijd te verbeteren. Maar ze zijn niet alles.

Volgens het team van wetenschappers van de Amerikaanse universiteit, is het belangrijkste in de opvoeding van kinderen niet het hoogste cijfer op school, maar het omgaan van emoties en gedrag dat al op jonge leeftijd moet worden geleerd. In essentie, het cultiveren van de ziel, niet alleen de geest. Hier zijn 5 dingen die je moet weten:

1) Begrijp hun emoties, zowel positief als negatief, en vertel hen hoe ze er op de beste manier mee om kunnen gaan. Het betekent het helpen van het kind om zichzelf te leren kennen en wat hij voelt, zodat hij zich tot de wereld kan verhouden met zijn eigen capaciteiten.

2) Wees een constant voorbeeld. Kinderen observeren en herhalen onze houding en ons gedrag: er is geen betere les dan een goed voorbeeld. Breng waarden over en geef betekenis aan wat we zeggen met concrete acties.

foto: army.mil

3) Toon liefde. Het lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Zorg en aandacht gaan hand in hand met liefde, met samen doorgebrachte tijd, door te zeggen: "Ik hou van je” of "Ik ben er voor je".

4) Ondersteun hen in die dingen waar ze in geloven. Ondersteun hun ideeën en neem de leiding over hun verplichtingen; leer hen dat er lusten en lasten zijn.

5) Waardeer dingen. Steeds vaker doen we alsof dingen vanzelfsprekend zijn, maar dat zijn ze niet. Kinderen moeten leren dat niets logisch is, dat ze dankbaar moeten zijn voor wat ze hebben en wie ze zijn. Wees altijd genereus en respectvol.

Laten we daarom niet vergeten dat het zijn van goede kinderen niets te maken heeft met het aantal 10-en op hun rapport. Cijfers zijn natuurlijk belangrijk, maar er zijn dingen die er meer toe doen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt