Zijn onze kinderen echt gelukkig en tevreden? Hier zijn 3 signalen om erachter te komen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn onze kinderen echt gelukkig en…
De beste wraak is onverschilligheid: leer afstand te nemen en onnodige gevechten te vermijden Na 25 jaar huwelijk doen Bill en Melinda Gates nog steeds elke avond samen de afwas

Zijn onze kinderen echt gelukkig en tevreden? Hier zijn 3 signalen om erachter te komen

Door Janine
2.014
Advertisement

Velen van ons associëren de kindertijd met momenten van geluk. Juist als we klein zijn, kunnen we onze dagen en onze kleine grote avonturen met zorgeloze vrijheid leven, zonder enige vorm van bezorgdheid.

Maar hoewel dit voor de meeste kinderen geldt, is deze staat niet altijd vanzelfsprekend. Ook de kleintjes kunnen verdrietig zijn en het is niet gezegd dat ze de normen die hen hoe dan ook blij en opgewekt zien, wat er ook gebeurt, respecteren.

Een kind dat een gelukkige jeugd doorbrengt, is een kind dat zelfverzekerd en tevreden zal opgroeien. Het is duidelijk dat elk geval anders is en elk heeft kenmerken die het onderscheiden van anderen. Er zijn echter tekenen die volwassenen kunnen identificeren om te begrijpen of een kind echt gelukkig is. Laten we kijken welke het zijn.

foto: pxhere.com

1. Het is een kind dat nieuwe uitdagingen en activiteiten zoekt

Het is een typisch kenmerk van kinderen: tijdens de kindertijd willen we ontdekken, uitproberen, testen. Door dit te doen, kan men iemands karakter bepalen en iemands zelfbeeld vergroten. Als, aan de andere kant, een kind vaak gedemotiveerd, uitgeteld of te bang is om nieuwe dingen te proberen, zouden we ons tegenover een kind kunnen bevinden dat zijn zelfrespect heeft verloren. Door te leven met de angst om door iedereen te worden beoordeeld en naar goedkeuring te zoeken, zal hij nauwelijks gelukkig zijn.

2. Het gelukkige kind vertelt wat hij heeft gedaan

Als wat een kind gedurende de dag deed hem voldoening schonk, zal hij het ons graag vertellen. Dit omvat ook de neiging van veel kinderen om spelletjes, tekeningen en werkjes die ze op school hebben gemaakt te laten zien, zeker wetend dat ze het goed hebben gedaan. Als het in plaats daarvan weigert om ons deel uit te laten maken, betekent dit waarschijnlijk dat er iets mis is, misschien verbonden met het feit dat het zich ontoereikend of beschaamd voelt.

foto: maxpixel.net

3. Een nieuwsgierig kind is een gelukkig kind

De wens om te onderzoeken en het waarom te ontdekken, is een belangrijk teken van geluk. Bij de jongsten betekent het interesse hebben, zichzelf dingen afvragen en niets als vanzelfsprekend beschouwen, maar de wereld personaliseren met de eigen kennis en zich daarom meer bevestigd te voelen.

Deze drie punten lezend, zul je waarschijnlijk enkele van de kenmerken hebben gevonden die jouw kinderen ook onderscheiden. Het is goed om te onthouden, in relatie tot hun geluk, dat het altijd goed is om hen te stimuleren. Nieuwsgierigheid, het verlangen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en het plezier om te vertellen zijn nooit genoeg, en moeten in de eerste plaats worden aangemoedigd door ouders en leraren.

Als je echter in je kleintjes de kenmerken die we hebben genoemd zelden herkent, hoef je je geen zorgen te maken, maar moedig je kinderen aan om dag na dag te verbeteren, met geduld en zonder ooit te oordelen. Als ze fouten zouden maken, geen probleem: ze zullen bewuster worden, ondersteund door mensen die hen kunnen helpen om het zelf goed te doen en zich vrij en zelfstandig voelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt