Dit verhaal zal je leren om opnieuw te beginnen, zelfs op de moeilijkste momenten in je leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Dit verhaal zal je leren om opnieuw…
Charismatisch, direct, sociaal: 8 redenen waarom de Leeuw het meest interessante sterrenbeeld is Een kolonie bijen nestelt zich op de rug van deze jongen tijdens het autorijden

Dit verhaal zal je leren om opnieuw te beginnen, zelfs op de moeilijkste momenten in je leven

Door Janine
1.091
Advertisement

Het zou leuk zijn als het leven een crescendo van prestaties en vooruitgang was, met steeds grotere doelen, in staat om mensen zich constant tevreden en gemotiveerd te laten voelen.

Helaas, of misschien gelukkig, komt vroeg of laat iedereen een tegenslag tegen, waardoor je het gevoel hebt vast te zitten en je niet verder kunt. In plaats van ontmoedigd te zijn, kan die ervaring worden gebruikt om te groeien en beter te worden. Hier volgt een verhaal dat hierover praat.

Een boswachter wist op zijn eerste werkdag achttien bomen om te hakken en ontving de complimenten van zijn voorman die hem vertelde dezelfde vastberadenheid voort te zetten. De man voelde zich aangemoedigd en gemotiveerd en besloot er nog meer moeite voor te doen. De volgende ochtend stond hij vroeg op, maar ondanks zijn inspanningen kon hij niet meer dan vijftien bomen kappen.

Hij schreef het slechte resultaat toe aan vermoeidheid, dus overwoog hij eerder naar bed te gaan om fris wakker te worden, maar die dag bleef hij verder weg van zijn record en kwam slechts de helft van het werk af.

Dit herhaalde zich de volgende dag en de dag daarna, totdat de houthakker zelfs een hele dag besteedde om slechts twee bomen om te hakken. Uit angst dat hij zijn baan zou verliezen vanwege slechte resultaten, besloot hij om met de voorman te praten om zich te verontschuldigen.

Hij bevestigde met oprechtheid dat hij zijn best deed tot het punt van uitputting, maar desondanks kon hij niet beter. Toen vroeg de voorman hem: "Wanneer heb je je bijl de laatste keer geslepen?" De beschaamde houthakker antwoordde dat hij geen tijd had gehad om het te doen omdat hij het te druk had gehad.

foto: Maxpixel

De moraal van het verhaal is dat de resultaten soms langzaam zijn, omdat je jezelf de tijd moet geven om je opnieuw te concentreren, om te begrijpen wat de prioriteiten zijn. Door je energie in alle richtingen verspillen, nooit te pauzeren om na te denken, riskeer je al je inspanningen te verliezen.

80% van het succes zit in 20% van de voorbereiding, in de concentratie die men heeft bij het bepalen van het doel. Een blokkage is in sommige omstandigheden een gelegenheid om te begrijpen dat er iets mis is, het is het signaal dat we het project moeten herzien, de middelen in de juiste richting moeten kanaliseren en sneller door moeten gaan dan voorheen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt