Een negatief persoon heeft de neiging om in alles iets negatiefs te zien, dat blijkt uit dit korte verhaal - BekijkDezeVideo.nl
x
Een negatief persoon heeft de neiging…
Het mannenbrein is pas na het veertigste levensjaar echt volgroeid bevestigen wetenschappers Gul, praktisch en flexibel... dat zijn Tweelingen, het zijn mensen van onschatbare waarde die je kan kennen in je leven

Een negatief persoon heeft de neiging om in alles iets negatiefs te zien, dat blijkt uit dit korte verhaal

11 Augustus 2019 • Door Skip
4.728
Advertisement

Er wordt vaak gezegd dat positief en relaxt zijn in het leven vooral komt door de manier waarop we ons naar de buitenwereld toe opstellen. Als we vanbinnen negativiteit, wrok, boosheid en frustratie koesteren dan is dit bijna zeker van invloed op hoe andere mensen naar ons kijken.

Het gaat hier helemaal niet om een gezegde of een cliché. Wie we zijn wordt namelijk heel erg beïnvloed door ons humeur en onze "innerlijke vrede." Hoe meer vrede we hebben met onszelf, des te beter we ook met anderen goed kunnen opschieten en daar worden we ongetwijfeld aantrekkelijkere en fijne mensen door.

Dat blijkt uit het korte verhaal dat we gaan vertellen en misschien kan het leiden tot inzichten die je kunnen helpen in het dagelijks leven en bij je houding.

foto: Pexels

Een jongeman stond ineens voor de poorten van een stad. Toen hij dichterbij kwam zag hij een oude man. Hij vroeg hem: "Wat voor mensen wonen hier?" De oude man antwoordde: "Wat voor een mensen wonen er op de plek waar jij vandaan komt?" "Een stelletje egoïsten en gemeneriken" zei de jongen terug. "Ik ben blij dat ik er ben weggegaan." Toen zei de oude man: "Je zult dezelfde mensen ook hier tegenkomen."

Diezelfde dag kwam er een andere jongen op de oude man toegelopen. Hij vroeg hem: "Wat voor mensen wonen hier?" De oude man stelde opnieuw dezelfde vraag: "Wat voor een mensen wonen er op de plek waar jij vandaan komt?" De jongen zei: "geweldige mensen, gastvrij en vriendelijk, ik ben erg verdrietig erover dat ik ze heb moeten verlaten. "Ook hier zal je deze mensen tegenkomen" zei de oude man.

Een man had die geluisterd had naar beide gesprekken vroeg aan de oude man: "Hoe kan je twee verschillende antwoorden geven op dezelfde vraag?" De wijze man antwoordde:"Ieder mens draagt in zijn hart de omgeving mee waarin hij leeft. Degene die niets nieuws aantreft op de plek waar hij altijd is geweest, zal hier niet iets anders vinden. Wie daar een vriend heeft gevonden zal ook hier vrienden vinden, want je instelling is het enige in het leven waarover je echt controle hebt."

Dit verhaal laat perfect zien dat we in het leven zijn wat we er zelf van maken. Als we de wereld haat, egoïsme en boosheid bieden dan krijgen we van de ander dezelfde gevoelens zo niet dubbelhard, terug. Hetzelfde geldt andersom ook: als we naar iedereen een positieve houding uitdragen dan kunnen we erop vertrouwen dat vroeg of laat ondanks moeilijkheden we toch zullen worden beloond.

Je houding en hoe je innerlijk bent ingesteld, dat zijn echt alle middelen die je hebt om lekker te leven en de beste kant van jezelf te laten zien aan anderen.

Ook mensen die in jouw ogen meer mazzel lijken te hebben en gelukkiger zijn, beschikken over dezelfde middelen als jij. Ze wonen in dezelfde plaatsen als jij en hebben interactie met dezelfde mensen. Het verschil zit hem dus in het vinden van een manier om altijd actie te ondernemen en indien mogelijk, je laten leiden door positiviteit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt