Deze maatschappij deelt boeken uit aan kinderen om het gebruik van tablets en smartphones tijdens de vlucht te ontmoedigen - BekijkDezeVideo.nl
x
Deze maatschappij deelt boeken uit aan…
Dit 11-jarige meisje ontsnapte aan een ontvoerder dankzij een codewoord bedacht door haar moeder Deze 20 hilarische foto's laten zien dat het hebben van broers en zussen zowel een zegen als een nachtmerrie kan zijn

Deze maatschappij deelt boeken uit aan kinderen om het gebruik van tablets en smartphones tijdens de vlucht te ontmoedigen

25 Augustus 2019 • Door Janine
1.479
Advertisement

Waarschijnlijk heb je tijdens een vlucht weleens scènes gezien waarbij kinderen niet op hun plaats bleven zitten. Als de situatie onhoudbaar wordt en het kind niet rustig wil gaan zitten, kunnen zich, zowel voor de ouders als voor de andere passagiers, situaties voordoen die erg moeilijk te handhaven zijn.

Veel moeders en vaders denken dat met technologie het vermaken van kinderen de meest geschikte oplossing is. Een tekenfilm, wat muziek of video's op de smartphones en tablets: probleem opgelost, het kind blijft op zijn plaats "geparkeerd", overgeleverd aan "slimme" apparaten. Gelukkig zijn er mensen die denken dat er een andere manier bestaat om de reis tot een nuttig moment te maken. Laten we eens kijken waar het om gaat.

via: Easyjet

Het idee kwam van de beroemde Britse low-cost luchtvaartmaatschappij Easyjet. De vliegtuigen met de karakteristieke oranje kleur heeft besloten om de activiteiten die kinderen onderweg uitvoeren te "onderzoeken" en analyseerde ongeveer tweeduizend gezinnen met kleine kinderen.

Het onderzoek onthulde verrassende resultaten, gecommuniceerd door de kinderen zelf. Volgens het onderzoek wilde 59% van de kinderen tijdens de vlucht in plaats van met tablets en mobiele telefoons te spelen, een boekje met hun ouders lezen. Vandaar de intuïtie: waarom vliegtuigen uit heel Europa niet voorzien van kinderboeken, zodat ze op een gezonde manier plezier hebben?

Ja, omdat het ook om de gezondheid gaat, aangezien de negatieve effecten van langdurige blootstelling van kinderen aan elektronische apparaten onderhand een feit zijn. Met een boek wordt de geest van de kleintjes ongetwijfeld meer gestimuleerd, meer aangespoord tot creativiteit en uiteraard verrijkt met persoonlijke bagage.

Daarom heeft Easyjet in samenwerking met de Engelse uitgever Harper & Collins de "Flybraries in the sky" gecreëerd. Dit zijn "vliegende bibliotheken", aanwezig in meer dan 300 vliegtuigen met ongeveer zesduizend kinderboeken, direct beschikbaar in de zakken van de stoelen.

Een initiatief dat echt lovenswaardig lijkt, om van reizen per vliegtuig tegelijkertijd een nuttig en leuk moment te maken, waardoor kinderen het plezier van eenvoudige maar zeer belangrijke activiteiten opnieuw ontdekken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt