Volgens de Maya's is de kolibrie een magisch dier: dit is de fascinerende legende - BekijkDezeVideo.nl
x
Volgens de Maya's is de kolibrie een…
Het verhaal van de koe en de meester: een verhaal over het onverwachte van het leven Een beer, een tijger en een leeuw: deze prachtige foto's beschrijven het verhaal van een werkelijk speciale vriendschap

Volgens de Maya's is de kolibrie een magisch dier: dit is de fascinerende legende

01 September 2019 • Door Janine
2.570
Advertisement

Iedereen die het geluk heeft gehad om een kolibrie minstens één keer in zijn leven van dichtbij te bewonderen, zal de ongelooflijke eigenaardigheden van deze kleine vogel hebben opgemerkt.

Dit zijn echt heel kleurrijke wezens die altijd positieve gedachten en bewondering hebben aangetrokken. De schoonheid van de kolibrie is bekend, maar velen kennen de fascinerende legende niet waar deze kleine vogel mee in verband wordt gebracht. Een verhaal dat teruggaat tot het tijdperk van de Maya’s.

De oude bevolking van Midden-Amerika kende deze prachtige wezens goed, die zeker niet onopgemerkt bleven. Een beetje vanwege hun schoonheid, een beetje vanwege hun vermogen om te vliegen, omdat ze bijna stil in de lucht hangen door snel met hun vleugels te klappen, werden de kolibries door de Maya’s beschouwd als goddelijke wezens.

Volgens de Amerikaanse inboorlingen zouden de goden alle dingen op aarde hebben gemaakt en een specifieke functie aan elk van hen hebben toegewezen. Aan het einde van de schepping zouden ze echter gemerkt hebben dat iemand ontbrak die gedachten en verlangens van de ene naar de andere kant kon brengen.

Omdat ze niet langer modder of maïs hadden om andere dieren te maken, besloten ze een prachtige jade steen te gebruiken, waaruit ze een zeer kleine pijl sneden. Na de voltooing ervan bliezen ze erop en de pijl vloog weg. Het was niet langer louter een object: het was tot leven gekomen en was een kolibrie (ts'unu'um) geworden.

Toen de mannen probeerden die prachtige vogel te vangen om decoraties van zijn veren te maken, werden de goden boos en zeiden dat wie het ook probeerde, zou worden gestraft.

foto: Pxhere

Voor de Maya's waren deze prachtige kleine vogels dus simpelweg magisch, en in het bijzonder hun veren met hun levendige en spectaculaire kleuren, in staat om als regendruppels in de zon te schijnen. Om deze reden konden de kolibries bovendien niet in gevangenschap worden gehouden: hun vrije aard en hun functie als boodschappers van gedachten zou eronder lijden.

Dit is de reden waarom de moraal van de Maya-legende zegt dat wanneer een kolibrie plotseling verschijnt, dit een boodschap van liefde, genegenheid en vreugde met zich meebrengt van iemand die ergens ter wereld aan ons denkt.

Fascinerend, toch? Kijk goed: misschien, als je het het minst verwacht, heb je het geluk om een kleurrijke kolibrie te zien!

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt