Te vaak boos worden kan ons dik maken: voedingsdeskundigen bevestigen het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Te vaak boos worden kan ons dik maken:…
Elk kind zou tijd moeten doorbrengen met zijn grootouders, fundamentele figuren bij de opvoeding Hij maakt een gigantisch portret van het meisje van wie hij houdt met 840 Rubiks kubussen, maar zij wil hem niet

Te vaak boos worden kan ons dik maken: voedingsdeskundigen bevestigen het

Door Janine
848
Advertisement

Degenen die graag in vorm willen blijven of een paar extra kilo's willen verliezen, moeten het volgende aandachtig lezen. Het gaat niet alleen om diëten, voedselintoleranties, voedingsprogramma's of te vermijden voedingsmiddelen: het gewicht, en dus het fysieke uiterlijk, kan ook afhangen van onze stemming.

Als je te snel boos wordt, kan dit je net zo dik maken als een portie van je favoriete zoetigheid of junkfood. De Mexicaanse voedingsdeskundige Juan Manuel Romero Villa legde dit tot in detail uit, die in zijn boek "Wie boos wordt, wordt dik" besloot om stil te staan bij het verband tussen emoties, eten en lichamelijk welzijn.

Hoe kan boos worden je dik maken? Wanneer we verstrikt raken in woede - maar ook door depressie of een slecht humeur in het algemeen - scheidt ons lichaam volgens Romero adrenaline en cortisol af. Deze laatste is een hormoon dat vrijkomt wanneer we stressvolle situaties en gevoelens ervaren.

Cortisol verhoogt de bloedsuikerspiegel en is handig bij lichamelijke activiteiten. Jammer dat, als het wordt geproduceerd door woede, het zich uiteindelijk afzet in de vorm van vet en niet langer bruikbaar is door de cellen. Zo worden onze negatieve emoties en hun wanbeheer een middel om ons in een situatie van overgewicht te bevinden zonder dat voedsel er iets mee te maken heeft.

Woede, verdriet en angst beïnvloeden de manier waarop we eten en de hoeveelheid voedsel die we eten. Wanneer we down of boos zijn, wordt eten een echte “toevlucht” voor het lichaam, een onbewuste bescherming tegen moeilijkheden.

Om te stoppen met het verzamelen van vet en energie zonder er op een gunstige manier van te profiteren, moeten we aan onze emoties werken. Volgens een andere voedingsdeskundige, Sigrid Pimentel Martin, is je weten te beheersen van fundamenteel belang, net zoals het in staat zijn om weerstand te bieden als je de noodzaak voelt om je over te geven aan een “eetbui”.

Het is natuurlijk niet eenvoudig om boosheid, verdriet of angst tegen te gaan, en simpelweg zeggen dat je niet boos moet worden is absoluut niet voldoende. Door onze emoties echter te verwelkomen, te identificeren en uiteindelijk met moed te beheren, kunnen we alleen maar verlichting voelen. Alleen op deze manier zal ons dieet misschien werken en kunnen we in harmonie met ons lichaam leven!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt