Deze man raakte zijn baan kwijt maar zat niet bij de pakken neer. Nu verdient hij miljoenen door onderwater golfballen te verzamelen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man raakte zijn baan kwijt maar…
18 verliefde dierenstelletjes die zo uit een trouwalbum lijken te komen Een man met een hart van steen laat aan de kant van de weg acht pups achter, maar voor hen, die het steenkoud hebben ligt een goede afloop in het verschiet

Deze man raakte zijn baan kwijt maar zat niet bij de pakken neer. Nu verdient hij miljoenen door onderwater golfballen te verzamelen

Door Skip Tromp de Haas
4.181
Advertisement

Op de arbeidsmarkt zijn er geen zekerheden, zeker vandaag de dag niet. Heb je eindelijk een fijne baan gevonden of een vakgebied waar je blij mee bent, kan alles zomaar ineens veranderen, eindigen of volledig op zijn kop komen te staan.

In zulke situaties heb je dan mensen die weer opnieuw beginnen, mensen die moedeloos ineenstorten. Maar je hebt ook mensen die niet willen opgeven en zichzelf met ondernemingsgeest en aanpassingsvermogen opnieuw uitvinden. Dit is het verhaal van Glenn Berger.

via: Usa Today
foto: Facebook

Berger, inwoner van Florida en voormalig werkloze, is, nadat hij zijn baan verloren had, letterlijk in een nieuw avontuur gedoken. Het begon allemaal toen Glenn aanbood om alle golfballen te verzamelen die in plassen en vijvers terecht waren gekomen op een oefenbaan dichtbij huis.

Binnen een jaar is het Berger gelukt om bijna twee miljoen golfballen uit het water te halen. Hij verkocht ze dan tegen een super prijsje. Voor elke opgeviste bal vraagt hij 1 of 2 dollar en door te gokken op grote aantallen wist hij een kapitaal apart te zetten en heeft hij tot op heden een totaalbedrag van 15 miljoen dollar verdiend.

Je leest dit nieuws en ben je aanvankelijk misschien sceptisch. Je denkt dat het wel een erg hoog bedrag is voor een beetje gofballetjes opduikelen her en der in vijvertjes. Maar bedenk dan ook het volgende. Om te beginnen zijn er maar weinig mensen die dit voor de kost zouden willen doen.

Een tweede ding om niet te vergeten dat deze activiteit niet zonder risico's is, vooral omdat in de meeste gevallen het water waarin Glenn duikt mogelijk parasieten, giftige slangen en soms krokodillen zitten.

Advertisement

Glenn heeft dan ook voor een goede uitrusting moeten zorgen, om leren gaan met gevaarlijke situaties om zo natuurlijk ook zijn vege lijf te redden.

Aan elke baan kleven plus- en minpunten, maar dit toont wel aan dat je soms gewoon inventief moet zijn om op geniale oplossingen te komen of dat je het gewoon moet durven dingen te doen die de meeste mensen nooit in hun leven zouden uitproberen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt