Als je last hebt van angst, ben je misschien intelligenter dan gemiddeld: een studie onthult het - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je last hebt van angst, ben je misschien…
Mamma's en pappa's: zet je mobiel uit en geef je kinderen meer aandacht Het is officieel: door de geur van onze partner voelen we ons veiliger en minder gestrest

Als je last hebt van angst, ben je misschien intelligenter dan gemiddeld: een studie onthult het

Door Janine
1.835
Advertisement

Angst is een van de meest voorkomende psychologische pathologieën in de wereldbevolking; van een eenvoudige tijdelijke stoornis als gevolg van stressvolle levenssituaties tot een echt verlammend syndroom, kan angst echter ook zijn voordelen hebben: volgens wetenschappelijk onderzoek hebben mensen die er vaak aan lijden mentale vaardigheden die tekenen zijn van een bovengemiddelde intelligentie. Dit is waarom.

Zweten, hartkloppingen, verhoogde spierspanning, onrustige ademhaling, lichamelijke pijn, trillingen, verwijding van de pupillen, rusteloosheid of overmatige zorgen behoren tot de belangrijkste symptomen van angst. Een wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door Dr. David Barlow heeft echter de neiging te benadrukken dat de anxiolytische stoornis kan worden geanalyseerd als een schaduw van sterke intellectuele vermogens; dit betekent dat het een hoog niveau van bewustzijn over het bestaan kan genereren en wat het betekent om echt te leven.

Volgens het onderzoek van Barlow activeert angst een afweer- en overlevingsmechanisme dat werkt als een motor om de problemen van het dagelijks leven op te lossen; het gevolg is een betere strategie bij het zoeken naar verschillende oplossingen voor veel verschillende kruispunten van de innerlijke conflicten die ons dagelijks leven kenmerken.

Angst is een onderdeel van het mens zijn, volgens Barlow, het is geen echte ziekte die moet worden genezen, maar een aandoening waarvoor mogelijk verschillende behandelingen nodig zijn om het te verzachten maar niet te verwijderen, omdat het een beschermende functie heeft.

Advertisement
foto: Max Pixel

Leven met angst is mogelijk, en de beste behandeling om het op afstand te houden is om het in zijn meest voordelige en positieve aspecten te verwelkomen, althans totdat het een ziekte wordt waarmee het onmogelijk is om mee te leven. Aarzel in dat geval niet om contact op te nemen met een specialist voor een effectieve behandeling, wat ongetwijfeld zal helpen.

Source:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt