De vader rijdt door rood en zijn 5-jarige zoon belt de politie: "arresteer hem" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De vader rijdt door rood en zijn 5-jarige…
Dankzij de hulp van zijn broer was deze man de eerste verlamde persoon om de triatlon te voltooien Deze vereniging geeft poppen aan Alzheimer-patiënten, om hen troost te bieden en hen te helpen beter te leven

De vader rijdt door rood en zijn 5-jarige zoon belt de politie: "arresteer hem"

Door Janine
2.635
Advertisement

Kinderen ontgaat niets. Zo kunnen we deze unieke gebeurtenis samenvatten die we je hieronder vertellen, in Duitsland, in de Beierse stad Würzburg, en die door de lokale politie verspreid werd op sociale media.

De hoofdrolspeler is een jongetje van slechts 5 jaar die je, vanwege zijn precisie en toewijding aan de regels, gemakkelijk wat ouder zou schatten. Het begon allemaal als een rustig en normaal ritje met de auto van een vader met zijn zoon.

De vader was echter geen voorbeeldige bestuurder en zijn gedrag aan het stuur sprak het kind niet bepaald aan.

via: The Times
foto: Pxhere

Toen bij de politie van Würzburg de telefoon ging, hoorde de agent die de oproep ontving aan de andere kant slechts enkele onduidelijke stemmen. Dus besloot hij terug te bellen.

De vader van het jongetje nam op en verontschuldigde zich namens zijn zoon, omdat hij de politie tijd had laten verliezen. Op dat moment pakte het kind echter, zonder twee keer na te denken, de mobiele telefoon van zijn vader en vertelde de politieman: "Pappa reed twee keer door rood: jullie moeten hem arresteren".

Verbaasd, adviseerde de agent het kind om zijn vader een goede les te geven, die meteen in praktijk werd gebracht. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe verbaasd de vader op dat moment was. Misschien zal hij er, om deze reden, de volgende keer wat meer over nadenken voordat hij door het rode licht rijdt. 

Een verhaal dat je doet glimlachen, zeker, maar ook aan het denken zet. De dingen die we elke dag, op elk moment zeggen en doen tegenover onze kinderen, gaan niet onopgemerkt voorbij. Of ze nu positief of negatief zijn, onze kinderen kijken naar ons, om inspiratie op te doen, maar ook om ons vanuit een "extern" standpunt te bekritiseren.

De kleintjes zijn eigenlijk net sponzen. Als we dit allemaal in een context zien zoals die in Duitsland, waar respect voor de regels - bijvoorbeeld op de weg - heel belangrijk is, is het niet moeilijk te geloven dat dergelijke feiten met groot gemak kunnen plaatsvinden…

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt