7-jarig meisje drinkt te veel uit haar beker voor de eerste communie en de pastoor probeert haar tegen te houden (+ VIDEO)

Janine image
door Janine

09 Mei 2022

7-jarig meisje drinkt te veel uit haar beker voor de eerste communie en de pastoor probeert haar tegen te houden (+ VIDEO)
Advertisement

In de katholieke godsdienst is de eerste communie een belangrijk moment voor al die jongens en meisjes die voor het eerst het sacrament van de eucharistie naderen. Het is natuurlijk geen voorrecht voor alleen kinderen, aangezien ook volwassenen de Eerste Communie kunnen doen, als ze als jonge mensen geen katholieke opvoeding hebben genoten. Het is echter een nogal belangrijk moment, dat meestal in stijl wordt gevierd door het hele gezin. Op het moment van de ceremonie is er dan ook geen gebrek aan ouders die met hun mobiele telefoon de scène filmen waarin hun dochter of zoon voor het eerst de hostie ontvangt. Deze moeder was geen uitzondering en haar dochter maakte iedereen aan het lachen op het moment dat de priester haar de beker wijn gaf.

via Instagram / sheidebrink

Advertisement
Instagram / sheidebrink

Instagram / sheidebrink

Gewoonlijk is de eerste communie iets dat elk katholiek kind rond de leeftijd van 7-10 viert en is altijd een goede reden om met alle familieleden te vieren en veel geschenken te ontvangen. Tijdens de ceremonie is er een bepaald moment dat exclusief is gewijd aan het kind dat voor het eerst de Eucharistie ontvangt en precies op dat moment begon een moeder met het filmen van haar dochter. Het kleine meisje ging naar de priester, zoals bepaald door de liturgie, en ontving eerst de hostie en daarna de beker met wijn. Zoals we allemaal weten, is de hoeveelheid wijn in het glas vrij weinig, omdat het een symbolisch gebaar is. Het meisje was echter niet tevreden om alleen te proeven en bleef een paar seconden drinken. Er viel een stilte in de kerk, alleen verbroken door het gelach van de aanwezigen toen het meisje na ruim 12 seconden nog steeds uit de beker dronk.

Advertisement
Instagram / sheidebrink

Instagram / sheidebrink

De reactie van de priester, die tevergeefs probeert het kind ervan te weerhouden door te gaan met het drinken van de wijn, is nog grappiger, gezien het gênante moment. Iedereen moest hartelijk lachen en het meisje besefte misschien niet eens wat er zojuist was gebeurd, toen ze met gevouwen handen terugging naar haar stoel.

Een hilarische scène die nu op het web rondgaat!

Advertisement