Een gehoorzaam kind is niet altijd een gelukkig kind - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een gehoorzaam kind is niet altijd een…
Jeugdtrauma's beperken de hersengroei en de ontwikkeling van kinderen: de wetenschap bevestigt dit Breien is een wondermiddel voor creativiteit en ontspanning

Een gehoorzaam kind is niet altijd een gelukkig kind

Door Janine
1.279
Advertisement

In de opvoeding van de nieuwe generaties bestaan er zeer verschillende concepten en strategieën die min of meer opzettelijk verward kunnen worden, omdat ze erop gericht zijn dezelfde effecten te bereiken, zij het met verschillende methoden. Je kunt ervoor zorgen dat je zowel autoritair als gezaghebbend bent tegen een kind, behalve dat we ons in het eerste geval alleen richten op het resultaat, zonder na te denken over de prijs die het kind betaalt in termen van welzijn en een gezonde ontwikkeling van de persoonlijkheid.

Niet altijd is het stilste en meest gehoorzame kind in huis ook het gelukkigst, in feite zijn soms overmatige neerbuigendheid, onderdanigheid en volgzaamheid symptomen van iets dat te lang is onderdrukt en geblokkeerd. Het opvoeden van kinderen is een zeer moeilijke en complexe taak, waarin we vaak fouten maken, maar we in theorie niet moeten overwegen te falen. Veel ouders overdrijven, geven te veel vrijheid en zijn extreem tolerant, zonder te laten zien wat de grenzen zijn tussen wat goed of fout is, tussen wat toegestaan ​​of verboden is.

Aan de andere kant zijn er moeders en vaders die te streng zijn, die alleen gehoorzaamheid zoeken, ervan overtuigd dat dit de juiste manier is om kinderen op te voeden die zich correct kunnen gedragen. Er is echter een groot verschil tussen blinde gehoorzaamheid en intelligente gehoorzaamheid. De eerste is ongemotiveerd en bestaat alleen in een manifestatie van macht, in het vertoon van een rol en regels die niet worden besproken of begrepen. De tweede is het resultaat van dialoog en communicatie, het is een proces dat tot doel heeft het kind de reden te laten begrijpen dat het bepaalde houdingen in bepaalde situaties moet aannemen, zodat het zich een actieve protagonist voelt op weg naar volwassenheid.

foto: Pexels

Blinde gehoorzaamheid is een zeer verleidelijke kortere weg, omdat het gemakkelijker is en sneller effecten heeft. Intelligente gehoorzaamheid vereist meer emotionele inzet, empathie, zelfs confrontatie, en is zeker "vermoeiender”. Met dezelfde investering, zowel in termen van tijd als in termen van emotionele middelen, betaalt de laatste echter ruimschoots terug, omdat het individu, die van nature introvert of extravert is, zich volledig kan uiten en zijn persoonlijkheid vrij tevoorschijn kan komen zonder te benauwen.

Kinderen, ook de kleinsten, hebben het vermogen om de reden voor specifieke indicaties te begrijpen, ze willen het precies weten omdat ze hongerig zijn naar informatie. Intelligente gehoorzaamheid overweegt ook de fasen van rebellie, die essentieel zijn voor het opbouwen van iemands karakter. Deze vorm van opvoeding levert individuen op die gezonder en serener zijn, omdat ze niet in angst worden opgevoed, maar de regels van het sociale leven zich eigen maken en metaboliseren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt