Mamma's en pappa's: zet je mobiel uit en geef je kinderen meer aandacht - BekijkDezeVideo.nl
x
Mamma's en pappa's: zet je mobiel uit…
Zo gebruik je bicarbonaat om tot 96% van de pesticiden van de vruchtenschil te verwijderen Als je last hebt van angst, ben je misschien intelligenter dan gemiddeld: een studie onthult het

Mamma's en pappa's: zet je mobiel uit en geef je kinderen meer aandacht

02 September 2019 • Door Janine
1.554
Advertisement

Van de kindertijd tot de jeugd, zijn de aanwezigheid en begeleiding van ouders fundamentele elementen voor de gezonde ontwikkeling van het individu. Van jongs af aan, door de belangrijkste groeifasen heen, hebben kinderen en jongeren concrete en waarneembare referentiepunten nodig, oftewel hun moeders en vaders. Tegenwoordig maakt de technologie iedereen meer verbonden met het netwerk, maar tegelijkertijd afgescheiden van de externe realiteit - een factor die het welzijn van kinderen kan schaden.

via: Momspresso
foto: Unsplash

Er wordt veel gesproken over het beperken van het gebruik van smartphones door kinderen, vanwege de vele problemen die deze afhankelijkheid kan veroorzaken: slaapstoornissen, gedrag, leren, enz. Veel minder, of misschien te weinig, wordt in plaats daarvan besproken, over wat het onjuiste gebruik van mobiele telefoons door vaders en moeders ten opzichte van jongeren kan veroorzaken.

Overmatig gebruik van elektronische apparaten belemmert de aandacht van ouders en fungeert als een storende component in hun relatie met hun nakomelingen. Zo delen kinderen tijd en ruimte met afgeleide volwassenen, zijn ze bezig met chatten of spelen met hun mobiele telefoons en verliezen ze de kostbare bijdrage van emotionele interactie en uitwisseling.

Verschillende studies hebben het probleem aangepakt door verschillende aspecten naar voren te brengen, allemaal gekoppeld aan dezelfde matrix. In sommige gevallen is waargenomen dat de kinderen van ouders die ”afhankelijk van smartphones” zijn vaker negatieve gevoelens ervaren, zoals angst of onzekerheid.

In andere omstandigheden is de nadruk gelegd op de "competitieve" houding van kinderen, die zich onhandelbaarder en rustelozer hebben getoond, en deze strategie volgen om meer aandacht te krijgen en ervoor zorgen dat hun ouders hun mobiele telefoons wegleggen. Sommige geïnterviewde minderjarigen hebben zelfs bekend dat ze opzettelijk en in het geheim de apparaten van moeders of vaders beschadigen, alsof ze een "rivaal" willen elimineren.

Advertisement
foto: maxpixel

Vooral kinderen, maar ook jongeren, kunnen de overtuiging ontwikkelen dat ze niet belangrijk genoeg zijn en ook geen duidelijke en precieze informatie ontvangen over de te volgen weg in hun sociale opvoeding. De meest voor de hand liggende gevolgen zijn woede, verdriet, depressie, opvliegendheid, hyperactiviteit - alles door het niet hebben van de juiste hoeveelheid liefde en aandacht.

Om deze problemen op te lossen, is het niet nodig om de smartphone volledig uit het leven te verwijderen, maar het is voldoende om het gebruik ervan tot het minimum te beperken. Als je met je gezin bent, moet je van het moment genieten, je van alles losmaken en aanwezig zijn met de mensen om je heen. Dit zal de harmonie in huis verbeteren en ervoor zorgen dat kinderen goed opgroeien zonder affectieve tekortkomingen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt