Deze man bouwde een voorraadkast in zijn tuin om voedsel te geven aan mensen die het nodig hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man bouwde een voorraadkast in…
Ondanks hersenletsel, werkt deze man als arts en vecht voor de minder bedeelden Salvador Dolly: het prachtige hondje met de snor van Dalì die duizenden mensen heeft veroverd

Deze man bouwde een voorraadkast in zijn tuin om voedsel te geven aan mensen die het nodig hebben

Door Janine
2.664
Advertisement

Soms is er maar heel weinig voor nodig om iets te doen voor degenen die het nodig hebben. Het is geen cliché, maar een echte mantra om in gedachten te houden. Als we allemaal deze visie zouden hebben en met kleine gebaren iets zouden doen, zou de wereld zeker een betere plek zijn.

Dit wordt perfect aangetoond door wat we je hieronder vertellen. Wanneer een man zichzelf nuttig maakt voor de gemeenschap waarin hij leeft, zonder er iets voor terug te vragen, worden we ongetwijfeld geconfronteerd met een waardevol praktisch voorbeeld van wat we hebben geschreven. Laten we eens kijken waar het om gaat.

via: CNN
foto: Facebook

Roman Espinoza is 46 en woont in Watertown, New York. Hij is een veteraan in het leger en heeft besloten iets te doen voor de meest behoeftige mensen die in zijn gebied wonen. Hij werd geïnspireerd door de Little free libraries, planken waarmee veel mensen in de Verenigde Staten hun gebruikte boeken delen met mensen uit de wijk.

Van hieruit de intuïtie van Roman: als er in plaats van boeken, voedsel en basisbehoeften zouden liggen voor behoeftigen? Zodoende heeft hij de zogenaamde Blessing Box of “zegendoos” gemaakt, een voorraadkast waaruit de behoeftigen op elk moment van de dag vrijelijk kunnen nemen wat ze nodig hebben.

foto: Facebook

En voor velen was het gebaar van Espinoza echt een "zegen", gezien het feit dat vaak degenen die geen bed hebben om op te slapen of een dak om onder te schuilen er ook moeite mee hebben om zichzelf elke dag te voeden. Roman betrekt ook de buren en iedereen die langsloopt bij het initiatief, om een constante toevoer van de vrijwillige voorraad te bevorderen.

De Blessing Box is voor Roman een geweldige manier om de gemeenschapszin te promoten en te delen. Als iedereen er voorwerpen en voedsel in stopt, weten de minder bedeelden dat ze 24 uur per dag kunnen rekenen op verschillende soorten gratis comfort.

Advertisement
foto: Facebook

Tandenborstels, tandpasta, zeep, kleding en nog veel meer hebben de voorraadkast, gemaakt door Espinoza, gevuld. Maar het mooiste is dat, na de eerste stap van de 46-jarige, andere Blessing Boxes zijn verschenen in zijn stad, de een na de ander en in verschillende gebieden, tot een totaal van 20.

Een echt motiverend verhaal, dat laat zien hoe het mogelijk is om goed te doen, zelfs met voorwerpen en goederen die we misschien niet langer nodig hebben. Niemand leert ons "officieel" ethiek, moraal, vriendelijkheid en empathie: als we erover nadenken, zijn we er allemaal van voorzien, alles wat we moeten doen, is het te tonen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt