Elk kind zou tijd moeten doorbrengen met zijn grootouders, fundamentele figuren bij de opvoeding - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Elk kind zou tijd moeten doorbrengen…
Salvador Dolly: het prachtige hondje met de snor van Dalì die duizenden mensen heeft veroverd Te vaak boos worden kan ons dik maken: voedingsdeskundigen bevestigen het

Elk kind zou tijd moeten doorbrengen met zijn grootouders, fundamentele figuren bij de opvoeding

Door Janine
1.432
Advertisement

Tegenwoordig stichten we steeds later een gezin in verhouding met vroeger en bijgevolg, als en wanneer we vader en moeder worden, zijn we al volwassen en zijn onze ouders er niet altijd meer.

Kinderen hebben dus vaak niet de gelegenheid om hun respectieve grootouders te leren kennen en verliezen een echte schat op het gebied van emotionele uitwisseling, ervaringen en emotionele groei. Grootouders zijn een fundamentele bron voor de ontwikkeling van kinderen: en dit is waarom.

foto: Maxpixel

In de eerste plaats is er voor de kleintjes, na hun ouders natuurlijk, niemand anders op aarde die zoveel van hen houdt als hun grootouders. Het zijn bronnen van wijsheid en essentiële waarden, noodzakelijke elementen voor het individu om zich op een gezonde en evenwichtige manier te ontwikkelen.

Als je het geluk hebt om je grootouders nog te hebben, moet hun tijd volledig worden uitgebuit, juist omdat het beperkter en kostbaarder is. Het is beter om elke gelegenheid te benutten om ze te bezoeken, om belangrijke momenten met hen door te brengen, feestdagen, verjaardagen of ​​wat dan ook.

Grootouders zijn het ware verband met het verleden, met de wortels, met de oorsprong, en in het algemeen kom je nergens zonder te weten waar je vandaan komt. Het is geweldig voor kinderen om te leren over aspecten, verhalen en herinneringen van hun eigen familie, zodat ze opgroeien met een sterk gevoel van bewustzijn en trots.

Grootouders kunnen hun kinderen vertellen over wanneer hun eigen ouders klein waren, waardoor ze zich nauwer, menselijker voelen en een gevoel van identificatie stimuleren. Dit alles vormt een bron van emotionele energie van groot belang, omdat het helpt om de realiteit beter te begrijpen en de persoonlijkheid te consolideren.

De noodzakelijke discipline die door de ouders wordt opgelegd, kan tenslotte worden verzacht en enigszins worden afgezwakt door het liefdevolle begrip van de grootouders, waarin de kinderen altijd een veilige haven hebben om toevlucht te zoeken zonder het noodzakelijkerwijs ver te zoeken. Niemand beter dan grootouders kunnen een bemiddelende rol spelen door geschillen en woede te verzachten in die fasen van groei waarin rebellie tegenover het gezag van vader en moeder staat.

Deze functie is echt cruciaal voor de kinderen, omdat ze dankzij de grootouders lessen en standpunten die anders zijn dan die van henzelf, kunnen begrijpen. Hoewel ze bejaard zijn, kunnen ze beter communiceren met nieuwe generaties dan de ouders, omdat ze de dynamiek van conflict en competitie niet kennen en erin slagen om vrede en evenwicht terug te brengen in het gezin.

Advertisement
foto: Pixabay
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt