Daarom is er een specifiek verband tussen water en de gezondheid van het hart - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Daarom is er een specifiek verband tussen…
Zelfverzekerd, grappig, altijd aanwezig: tantes zijn essentiële figuren bij de opvoeding van een kind Moerbeien: rijk aan ijzer, ze zijn uitstekend voor de spijsvertering en de bloedsomloop

Daarom is er een specifiek verband tussen water en de gezondheid van het hart

Door Janine
1.914
Advertisement

's Nachts vaak wakker worden met het gevoel en de werkelijke behoefte om te plassen, kan een alarmbel zijn die niet over het hoofd mag worden gezien en een veelbetekenend signaal dat er iets mis is met de werking van het cardiovasculaire systeem. Sommige hartziekten houden overdag vocht vast in het lichaam, wanneer je rechtop staat, waardoor de benen opzwellen. 's Nachts bevinden de ledematen zich ter hoogte van de nieren, waardoor de vochtafdrijving gemakkelijker wordt.

foto: Pixabay

Een ander verband tussen water en het hart is dat het drinken van een glas voor het slapengaan kan helpen hersenbloedingen en hartaanvallen te voorkomen. In de praktijk wordt precies het tegenovergestelde gedaan om het risico te vermijden om 's nachts op te moeten staan om naar het toilet te gaan.

Je moet vervolgens 's morgens minstens 2 glazen water drinken zodra je wakker wordt, om het lichaam te activeren; 1 glas een half uur voor elke maaltijd, om de spijsvertering te stimuleren; en 1 glas voor het douchen, om de bloeddruk te verlagen.

Statistisch gezien vindt het grootste aantal hartaanvallen plaats tussen 6.00 uur en 12.00 uur, dus voor het geval je dagelijks cardio-aspirine neemt, is het het beste om dit te doen voordat je naar bed gaat. Het medicijn heeft een halfwaardetijd van ongeveer 24 uur, dus in de betreffende kritische uren zal het lichaam een grotere hoeveelheid actief ingrediënt in omloop hebben.

foto: Vimeo

Bovendien zou het een goed idee zijn om deze pillen naast het bed te houden in geval van nood en om familieleden of hulpverleners onmiddellijk te waarschuwen voor het optreden van veel voorkomende symptomen van ziekte.

In de regel begint de hartaanval en gaat gepaard met: pijn in de borst, in de linkerarm, nek en kaak, zweten, misselijkheid en verstikkingsgevoel.

Het is echter niet ongewoon dat het zich zonder specifieke symptomen manifesteert. In het geval van een hartaanval, zou het, evenals onmiddellijk om hulp te roepen en proberen kalm te blijven, verstandig zijn om bij de open deur te zitten wachten op hulp, zittend en niet liggend.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt