Benen leunend tegen de muur: een eenvoudige oefening om de rug te versterken en de geest te ontspannen - BekijkDezeVideo.nl
x
Benen leunend tegen de muur: een eenvoudige…
Hij is 102, zij is 100: samen vieren ze 73 jaar huwelijk door de plaatsen van hun kindertijd te bezoeken Stewardess biedt aan om de baby borstvoeding te geven van een wanhopige passagier die geen melk meer had

Benen leunend tegen de muur: een eenvoudige oefening om de rug te versterken en de geest te ontspannen

10 December 2021 • Door Janine
1.570
Advertisement

Niet iedereen heeft het geld en de tijd om twee of drie keer per week naar de sportschool te gaan om fysieke oefeningen te doen die de spanning en stress van de week kunnen verlichten, of zelfs gewoon om fit te blijven en te voorkomen dat je vast komt te zitten in een te zittend leven. Voor degenen die geen tijd of geld hebben of gewoon geen zin hebben om naar de sportschool te gaan, zijn er zeer eenvoudige en zeer praktische fysieke oefeningen die de meest "luie" mensen kunnen doen; voor degenen die we je vandaag willen laten zien, heb je niets nodig, behalve een muur!

via: Healthline

We hebben het zojuist gehad over een muur in je huis, het enige onmisbare element voor het uitvoeren van de fysieke oefeningen die we je gaan uitleggen, comfortabel, vanuit huis en gemakkelijk in praktijk te brengen. Voor iedereen die wil ontspannen, of gewoon zijn rug of wervelkolom wil versterken, zijn deze oefeningen tegen de wand met de benen op de muur een perfect en ideaal wondermiddel. Wat moet je doen? Heel eenvoudig!

Neem allereerst een matje of een warme deken om op de grond te leggen waar je op kunt gaan liggen, een kussen om onder je heupen te doen en plaats je benen tegen de muur om een rechte hoek te vormen; zorg ervoor dat je heupen en benen goed tegen de muur geplaatst zijn, laat niet te veel ruimte tussen deze en de muur van het huis waar je de oefening doet.

Nadat je dit hebt gedaan en ervoor hebt gezorgd dat je de juiste positie hebt bereikt, blijf je ongeveer 15-20 minuten in een rechte hoek ten opzichte van je benen en lichaam, ontspan je zonder al te veel te bewegen; het enige wat je in plaats daarvan moet doen, is regelmatig ademen, op natuurlijke wijze in- en uitademen. Dit is een techniek die veel wordt beoefend met yoga; een ogenschijnlijk heel eenvoudige fysieke oefening die in plaats daarvan op lange termijn fysieke en mentale voordelen kan opleveren, zoals de volgende:

  • Het is erg goed voor de geest, het kan stress verminderen en bevordert spierontspanning
  • Het bevordert een betere doorbloeding en helpt bij een goede bloedsomloop, daarom verbetert het de cardiovasculaire gezondheid
  • Deze oefening is aan te raden bij erg vermoeide benen, als je last hebt van krampen, spataderen of gezwollen voeten
  • Het verlicht rugpijn en de gevolgen van ischias
  • Het helpt migraine en hoofdpijn te verlichten en stimuleert het spijsverteringsstelsel in zijn goede werking
  • Je verkeerde houding zal er na verloop van tijd baat bij hebben
Advertisement

Eenvoudig, nietwaar?

We herinneren je eraan dat dit artikel alleen voor informatieve doeleinden is en op geen enkele manier de mening van een gespecialiseerde arts vervangt. Neem voor eventuele problemen contact op met je vertrouwde arts.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt