Gordelroos, de herpes die geactiveerd wordt met stress: oorzaken en symptomen van deze pijnlijke ontsteking - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gordelroos, de herpes die geactiveerd…
Een kapper brengt haar salon de straat op om daklozen gratis knipbeurten aan te bieden Disney heeft een lijn trouwjurken, geïnspireerd op haar prinsessen: voor een echt sprookjesachtig huwelijk!

Gordelroos, de herpes die geactiveerd wordt met stress: oorzaken en symptomen van deze pijnlijke ontsteking

Door Janine
44.128
Advertisement

Stress fungeert vaak als een krachtige stimulans voor de meest uiteenlopende pathologieën. Is het mogelijk dat alles altijd afhankelijk is van stress? Zeker niet alles, maar fysieke en psychische oververmoeidheid is een factor die het immuunsysteem rechtstreeks beïnvloedt, zijn afweer verlaagt en het risico op het krijgen van een ziekte verhoogt. De Herpes Zoster, meestal Gordelroos genoemd, is een van die besmettelijke ziekten, die heel vaak voorkomen, die in ons lichaam kunnen voorkomen als we in een hoog stressniveau blijven leven.

Gordelroos wordt veroorzaakt door hetzelfde virus van waterpokken, dat meestal op jonge leeftijd wordt opgelopen. Eenmaal genezen van waterpokken, blijft het virus jarenlang inactief aanwezig in ons lichaam, totdat het om een ​​of andere reden opnieuw kan worden geactiveerd in de vorm van Herpes Zoster. Het is een virale infectie die zich manifesteert met zeer pijnlijke en hinderlijke huiduitslag, die in elk deel van het lichaam kan voorkomen. Hoewel waterpokken typisch zijn voor kinderen, treft gordelroos vooral volwassenen, meestal ouderen. Kinderen zijn echter niet immuun voor de ziekte en het is altijd goed om te controleren op blaasjes en roodheid. In principe kan iedereen dit virus oplopen, maar mensen met een zeer laag immuunsysteem lopen absoluut meer risico.

Als je een branderig gevoel voelt bij de aanwezigheid van roodheid van de huid dat zojuist is verschenen, aarzel dan niet om contact op te nemen met je arts en dermatoloog: het onmiddellijk herkennen van de Zoster is essentieel, omdat je daardoor de therapie kunt beginnen binnen 24-72 uur vanaf het verschijnen van de eerste blaasjes, waardoor irritante complicaties worden vermeden in de meest acute fasen van de ziekte. Het is nog belangrijker om snel te handelen als de blaasjes zich in de buurt van de ogen concentreren: herpes zoster kan in feite netvliesloslating veroorzaken en tot blindheid leiden.

Over het algemeen blijven de kleine blaasjes op het lichaam gedurende een periode van 3 tot 5 weken. De pijn en het branderige gevoel kunnen echter veel langer duren. Vergeet niet dat het een virus is: Herpes Zoster is daarom besmettelijk.

De symptomen die worden gevoeld voordat je het virus oploopt, zijn:

  • extreme vermoeidheid
  • gevoeligheid voor licht
  • koorts
  • hoofdpijn
  • pijn, jeuk en tintelingen gedurende twee of drie dagen voordat de uitslag ontstaat
  • blaasjes met vloeistof.

Onderschat de symptomen en het uiterlijk van deze vervelende aandoening niet, omdat de gevolgen van een slechte of late diagnose behoorlijk gevaarlijk kunnen zijn. Probeer niet te veel stress te hebben en voldoende uren per nacht te slapen; roken en alcohol kunnen de symptomen van Zoster verergeren, dus probeer ze te vermijden. Neem altijd contact op met de huisarts en, in dit specifieke geval, een goede dermatoloog die meteen zal zien of het om Herpes Zoster gaat of niet.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt