Zijn vrouw lijdt aan de ziekte van Alzheimer: hij neemt haar elke dag mee naar het werk zodat ze niet alleen thuis is - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn vrouw lijdt aan de ziekte van Alzheimer:…
Ze wordt 100 jaar en woont alleen: vuilnismannen verrassen haar met een verjaardagstaart Een kleine hond met een gebroken poot sleept zichzelf naar het asiel om haar 13 pups te redden

Zijn vrouw lijdt aan de ziekte van Alzheimer: hij neemt haar elke dag mee naar het werk zodat ze niet alleen thuis is

Door Janine
18.183
Advertisement

Alzheimer is een wijdverbreide ziekte en zeer moeilijk om mee om te gaan, vooral voor familieleden. In feite hebben degenen die er last van hebben niet langer volledige controle over hun cognitieve vaardigheden: ze hebben geheugenverlies (en hebben daarom voortdurende hulp nodig) en herkennen de mensen om hen heen vaak niet, ondanks het feit dat ze een leven lang met hen hebben gedeeld.

Zoals in het geval van Fresia, een 65-jarige vrouw die in Coquimbo, Chili woont. Al langere tijd zijn de effecten van de ziekte duidelijk geworden, maar haar man, Mario Núñez (71), voelt er niets voor om haar alleen thuis te laten.

Elke ochtend staat Mario om 5.30 uur op om met de bus door de straten van de stad te rijden. Maar voordat hij de deur uit gaat, moet hij zich niet alleen voorbereiden op de werkdag: na het wakker worden helpt hij zijn vrouw met opstaan, hij wast haar, helpt haar met aankleden, poetst haar tanden en gaat met haar naar zijn werk. Hij is buschauffeur en moet ongeveer 9 uur per dag rijden, Mario zet Fresia op een van de voorste stoelen waar ze de hele dag zal blijven.

De liefde die hen bindt, die al 28 jaar duurt, is nog steeds erg sterk, hoewel Fresia hem praktisch niet meer herkent. Toch wil hij haar niet thuis laten: ze is al langere tijd niet meer onafhankelijk en kan zich bezeren; ook de kinderen kunnen hen om persoonlijke redenen niet helpen, en de zorginstellingen zijn erg duur.

Soms geeft de man toe dat het niet gemakkelijk is: op koude dagen is het echt moeilijk om haar wakker te maken en haar het huis uit te helpen; bovendien, zelfs als veel passagiers van de situatie weten en begripvol zijn, hebben mensen niet altijd het geduld om de situatie te accepteren zonder grapjes te maken of onbeleefd te zijn.

Advertisement

Het verhaal van Mario en Fresia heeft miljoenen mensen ontroerd, vooral vanwege de liefdevolle toewijding waarmee hij elke dag voor haar zorgt. Gelukkig heeft deze populariteit zijn vruchten afgeworpen: de Fundación Las Rosas heeft bijvoorbeeld aangeboden om een thuis te bieden zodat de vrouw kan worden behandeld in de stad La Serena. We hopen dat de autoriteiten zich ook zullen inzetten om deze vrouw, en haar liefhebbende man, de rust te garanderen die ze verdienen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt