Zijn huis wordt geveild nadat hij zijn baan heeft verloren, maar zijn plaatsgenoten kopen het terug - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn huis wordt geveild nadat hij zijn…
Na 10 zonen is deze moeder eindelijk bevallen van een meisje: nu is het gezin compleet Volgens experts hebben

Zijn huis wordt geveild nadat hij zijn baan heeft verloren, maar zijn plaatsgenoten kopen het terug

3.066
Advertisement

Wanneer bepaalde leeftijdsdrempels worden overschreden, wordt het steeds moeilijker om jezelf te heroverwegen en jezelf te projecteren naar nieuwe ervaringen en activiteiten, vooral vanuit zakelijk oogpunt.

De situatie kan voor veel mensen die hun baan verliezen na de leeftijd van 50 jaar - en voor hun families - in feite heel moeilijk worden om vol te houden, zelfs zo erg dat ze in moeilijke omstandigheden terecht kunnen komen.

Dit is helaas gebeurd met een 56-jarige werknemer die in Tula woont, een dorp met 1500 inwoners in de provincie Sassari, in het noorden van Sardinië. De wanhoop en het ongemak van de man hebben echter plaatsgemaakt voor wat sereniteit, dankzij het mooie gebaar van zijn medeburgers. Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Tomasino is de naam van de 56-jarige in kwestie, die precies heeft ervaren waar veel van zijn collega's bang voor zijn: je baan verliezen en bijgevolg niet langer in staat zijn om de hypotheek te betalen en het gezin te onderhouden.

Na de onmogelijkheid te hebben gecontroleerd om de maandelijkse vaste lasten te betalen, heeft de bank in feite besloten het onroerend goed in beslag te nemen en het vervolgens voor 27 duizend euro te veilen. De man kwam zo in een wel heel moeilijke situatie terecht, ook omdat hij niet alleen in het huis woonde, maar met zijn vrouw en twee kinderen.

Hij besloot daarom contact op te nemen met de sociale diensten van de gemeente Tula om zijn situatie uit te leggen en om hulp te vragen. Zoals vaak gebeurt in kleine plaatsen, verspreidt het nieuws razendsnel. Dus toen de inwoners van de Sardijnse stad eenmaal op de hoogte waren van wat Tomasino was overkomen, besloten ze een echte solidariteitswedstrijd op te zetten en stroopten ze ook zelf hun mouwen op.

foto: Pxhere

Met immens altruïsme hebben burgers, verenigingen, commissies en parochies zich verenigd in een grote fondsenwerving, die uitstekende resultaten heeft opgeleverd. Dankzij de verkregen bijdragen, evenals aan doelbewuste liefdadigheidsloterijen, hadden de inwoners van Tulai het geld dat nodig was om het appartement van de arbeider op een veiling terug te kopen en het aan hem terug te geven.

De collectieve inzet was enorm, net als het grote bewustzijn dat het verhaal van Tomasino opwekte. In tijden waarin solidariteit en menselijkheid concepten zijn die te vaak worden vergeten of opzij worden gezet, is het mooi om te weten dat er nog steeds realiteiten zijn die zich kunnen verenigen ten behoeve van de minder bedeelden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt