Op 9-jarige leeftijd gebruikt hij zijn spaargeld om hondenvoer te kopen en honden op straat te voeren: nu runt hij een dierenopvang - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Op 9-jarige leeftijd gebruikt hij zijn…
Een vader ontdekt dat de ziekte van zijn zoon werd veroorzaakt door een kolonie schimmels gevormd in de beker waaruit hij dronk 18 hilarische foto's die laten zien waarom we onze huisdieren nooit uit het oog mogen verliezen

Op 9-jarige leeftijd gebruikt hij zijn spaargeld om hondenvoer te kopen en honden op straat te voeren: nu runt hij een dierenopvang

Door Janine
6.577
Advertisement

De liefde voor elk levend wezen zou een aangeboren gave moeten zijn bij elk zichzelf respecterend persoon, maar helaas is het niet zo vanzelfsprekend. Veel dieren worden continu verlaten en velen worden zelfs mishandeld door mensen die weinig of niets menselijks hebben. Gelukkig zijn er echter ook verhalen die laten zien hoe de wereld nog altijd vol vriendelijkheid en goedheid is. Toen hij slechts 9 jaar oud was, zorgde dit kind voor enkele achtergelaten honden in zijn buurt en kocht hondenvoer van zijn spaargeld. Dankzij dit eenvoudige gebaar van vriendelijkheid hielp hij niet alleen dieren in moeilijkheden, maar slaagde hij er ook in zijn droom te realiseren.

Dit prachtige verhaal heeft als hoofdpersoon Ken Amante, een 13-jarige jongen, geboren en getogen op de Filippijnen. Ken is al van jongs af aan geïnteresseerd geweest in dieren en heeft altijd geprobeerd ze zo goed mogelijk te verzorgen. Op 9-jarige leeftijd ging hij de deur uit met een rugzak vol hondenvoer, gekocht van zijn weinige spaargeld en gaf hij enkele ondervoede honden in zijn buurt te eten. Op een dag besloot zijn vader hem te volgen, om te begrijpen waar hij na school heen ging: toen hij het tafereel zag, moest hij er wel foto's van maken.

De vader, diep onder de indruk van de scène, publiceerde de foto's online: in korte tijd gingen ze het web over en werden viral, en ontroerde gebruikers van over de hele wereld.

Wat Ken elke dag deed, wekte respect op en vooral donaties van verschillende gebruikers die het kind in zijn kruistocht wilden helpen om honden in de moeilijkheden te redden. Zijn ouders begonnen hem ook hun steun te bieden, waardoor Ken erin slaagde zijn droom te vervullen om een echte dierenopvang te openen.

Advertisement

Dankzij de donaties van zijn aanhangers over de hele wereld is het de jonge Ken gelukt om de benodigde middelen te verzamelen om de Happy Animals Club te openen, het eerste dierenasiel in de regio Davao op de Filippijnen. Om het asiel op te zetten, slaagden Ken en zijn familie erin om een zeil van 930 vierkante meter te huren, dat ze volledig omheinden, zodat de dieren niet konden ontsnappen. De drie honden die Ken in eerste instantie had verzorgd, waren de eersten die deel uitmaakten van dit gloednieuwe asiel: Whitey, Brownie en Blackie werden door dierenartsen behandeld en in een veilige ruimte verzorgd. Na enige tijd waren hun wonden genezen, was de schurft verdwenen en is hun vacht weer gaan groeien.

De Happy Animals Club blijft functioneren en heeft sinds de opening meer dan 100 dieren in moeilijkheden weten te redden.

Ken had nooit gedacht dat dit eenvoudige gebaar hem zo ver zou brengen. Dit laat zien dat het zorgen voor iemand anders altijd “loont” in termen van voldoening en genegenheid.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt