Deze man gaat oorlogsgebieden binnen om katten te redden die vluchtende families hebben achtergelaten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze man gaat oorlogsgebieden binnen…
Deze bruid arriveerde met een boeket donuts op haar bruiloft Ze verloor haar moeder en haar vader wist niet hoe hij haar haren in model moest kammen: de schoolbuschauffeur maakt prachtige kapsels voor haar

Deze man gaat oorlogsgebieden binnen om katten te redden die vluchtende families hebben achtergelaten

Door Janine
3.172
Advertisement

Weten hoe menselijkheid, solidariteit en de wens om anderen te helpen, zelfs in de meest ongunstige en gevaarlijke situaties, te behouden, is echt een waardevolle eigenschap, die niet iedereen heeft.

Voor de mensen die de mogelijkheid hebben, is de wens om een handje te helpen een echte missie, en wanneer ze daarbij zelfs hun veiligheid in gevaar brengen, worden ze echte weldoeners. Het verhaal van de man dat we je hieronder vertellen, en van de vereniging die hij met zijn kracht opbouwde, toont volledig aan dat het soms juist de zwaarste contexten en de meest bittere moeilijkheden zijn die een enorme duw in de richting van de persoonlijke inzet geven.

Mohammad Alaa Aljaleel woont in Syrië en werkt in Kafr Nabl, een van de vele steden die als conflictgebieden worden beschouwd, die de afgelopen jaren verwoestende luchtaanvallen en vernietiging hebben ondergaan als gevolg van de burgeroorlog. Het leven op zo'n plek is op zichzelf al niet eenvoudig, laat staan als, zoals Aljaleel doet, wordt besloten om elke dag naar de gebieden te gaan die het meest door de bombardementen worden getroffen, waar de gevaren altijd op de loer liggen.

Alaa, bekend als "de kattenman in Aleppo", heeft besloten om de katten te redden en mee te nemen die zijn achtergelaten door de families die vóór de aanslagen zijn gevlucht. En vanuit Aleppo, met zijn reddingsteam, ging Mohammad naar Kafr Nabl, verzamelde alle katten die alleen of in kolonies door de straten zwierven en bracht ze vervolgens over naar het Ernesto Sanctuary, het opvangcentrum dat door hem werd opgericht in 2017, die over de hele wereld bekend is geworden vanwege zijn liefdadigheidswerk.

Advertisement

Er zijn honderden katten gered door de man en andere vrijwilligers en dankzij de zorg en toewijding van deze mensen ontvangen ze elke dag voedsel, water en alle aandacht die nodig is voor een serene overleving.

Het gevaar is echter constant, maar Mohammad en zijn volk, evenals alle mensen die in die gebieden wonen, zijn verhard en gewend om ermee om te gaan. Alaa en de anderen zijn vastbeslotener dan ooit om hun taak uit te voeren om dieren te redden die weerloos zijn tegen de gevaren van conflicten. Het werk is constant en niet bepaald eenvoudig, maar het doel van de man is om hen te blijven helpen.

Hoewel zijn Ernesto Sanctuary eind 2017 werd vernietigd door bombardementen, keerde Aljaleel terug naar Syrië en hervatte zijn activiteit. Bovendien is het ook te danken aan de kleine gebaren van dit soort mensen, die behoeftige wezens concreet helpen, dat je een beetje vertrouwen krijgt en misschien zelfs een glimlach kunt vinden in situaties waarin alles verloren lijkt.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt