In dit restaurant bestaat al het personeel uit voormalige daklozen op zoek naar sociale voldoening - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
In dit restaurant bestaat al het personeel…
John en Edith: overlevenden van de Holocaust, vierden ze in 2019 hun 73e trouwdag Neem geen genoegen met een middelmatige liefde: je verdient het om gelukkig te zijn en je tijd niet te verspillen

In dit restaurant bestaat al het personeel uit voormalige daklozen op zoek naar sociale voldoening

Door Janine
1.214
Advertisement

Het is niet zomaar een restaurant in Rua Sao Jose 54 in Lissabon, in het hart van de hoofdstad van Portugal. Het restaurant met de naam E Um Restaurant "(dit is een restaurant) is het eerste in het Iberische land dat volledig wordt beheerd door (voormalige) daklozen. Een mooi initiatief van inclusie en hoop dat ontstond door de vereniging CRESCER voor diegenen al te vaak worden gedefinieerd als "de onderste laag van de samenleving", degenen die minder gelukkig of welgesteld zijn.

via: Observador

Het idee ontstond in 2016, mede dankzij de deelname en de steun van de bekende Portugese chef-kok Nuno Bergonse, die deelnam aan de selectie van dakloze obers en ontdekte hoe iedereen een verhaal heeft dat complex en altijd anders is dan de anderen: "De waarheid is dat ik met mensen heb gesproken die nooit een sigaret hebben aangeraakt, ze hebben nooit verdovende middelen geconsumeerd en kwamen om heel andere redenen op straat terecht: depressies of scheidingen die leidden tot afwijzingen in de familie... allerlei redenen."

Ook psychologe Alexandra Evaristo, een essentieel lid van de liefdadigheidsvereniging Crescer, moedigt hen aan om hun leven te veranderen of te verbeteren en in zichzelf te geloven.

Advertisement

Nuno Bergonse, chefe consultor e embaixador do nosso Projecto É UM RESTAURANTE e Américo Nave, Director Executivo da...

Pubblicato da CRESCER su Venerdì 27 settembre 2019

Niet alleen is de keuken uitstekend en heeft het niets om jaloers te zijn op wat er kan worden geproefd in sterrenrestaurants met internationale faam, maar het bezoeken van het solidaire restaurant van Crescer is vooral aan te bevelen vanwege de zeer hoge sociale waarde, voor het gevoel van gemeenschap die het creëert en voor de nuttige rol ten opzichte van degenen die nu, als obers, niet langer het gevoel hebben dat ze de “onderste laag in de samenleving" zijn.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt