Deze hond werd achtergelaten op het treinstation met een trolley ernaast vol met zijn favoriete spullen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze hond werd achtergelaten op het…
De moeder is terminaal ziek, dus besluit de familie Kerstmis vervroegd met haar te vieren 13 foto's van dieren die veel beter met stress kunnen omgaan dan de mens

Deze hond werd achtergelaten op het treinstation met een trolley ernaast vol met zijn favoriete spullen

Door Janine
29.275
Advertisement

In Groot-Brittannië zorgde het nieuws van Kai, de achtergelaten hond op het treinstation in Schotland, met een trolley gevuld met zijn favoriete speeltjes, voor veel ophef. Een verhaal vol mysterie dat uiteindelijk is opgelost en de vele twijfels over hoe de hond in een hoek van het station was vastgebonden, zijn opgelost. Helaas is het nooit mogelijk geweest om erachter te komen wie de eigenaar was, maar het maakt op dit moment niet uit: Kai heeft een gezellig thuis gevonden en iemand die voor hem zorgt. Zijn verhaal is niet makkelijk, maar we zullen proberen het je uit te leggen.

Kai was met een riem vastgebonden aan een reling van het station, zodat hij niet kon ontsnappen of wegkomen uit die situatie; daarnaast had hij ook een koffer vol spullen - zijn favoriete speeltjes, waarmee hij graag speelde. Zonder dat iemand voor hem zorgde, was de Shar-Pei helemaal alleen en machteloos. Gelukkig duurde het niet lang voordat de Schotse SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) hem vond. Kai werd gered en tijdelijk behandeld door de SPCA.

De hond had een microchip, waarmee informatie over hem kon worden verkregen, zoals de naam en andere gegevens. Zo ontdekten de vrijwilligers van de organisatie dat de hond enkele medische problemen had en dat de vorige eigenaar Kai waarschijnlijk mishandelde. In Schotland is het achterlaten van een dier een misdaad en de politie was daarom op zoek naar zijn voormalige baasje. Dankzij de microchip kwam de politie erachter wie de eerste eigenaar van Kai was, die hem in 2013 aan iemand had verkocht - hij had geen idee wat er daarna met de hond was gebeurd en hij had de contactgegevens van de koper niet.

Advertisement

Het lijkt erop dat deze koper vervolgens de hond probeerde te verkopen aan een vrouw, via een tweedehands site. De man ontmoette de vrouw op het station van Ayr, met een verzoek van £400. De verkoop was niet succesvol omdat de foto op de website dat de vrouw had bekeken niet van Kai was. De vrouw werd onmiddellijk achterdochtig ten opzichte van de man en vroeg toestemming om de hond uit te laten. Als antwoord vertelde de man haar dat hij een garantie van £150 wilde voor het geval ze niet terug zou keren met de hond.

"Ik zei dat ik de hond wilde uitlaten, dus vroeg hij me om een aanbetaling van £150, voor het geval ik niet terugkwam. Toen zag ik hem wegrijden in de auto. Ik belde hem en zei hem: 'Je kunt beter terugkomen en je hond terug halen.’  Maar hij kwam nooit meer opdagen."

De vrouw, nu alleen met een hond die niet van haar was en die niet was wat ze verwachtte te kopen, had geen idee wat ze moest doen en raakte in paniek. Tot overmaat van ramp was er het feit dat de vrouw snel naar huis moest gaan naar haar dochter, omdat het kind aan astma leed en de laatste trein naar hun geboortestad op het punt stond het station te verlaten.

In paniek en gehaast om naar huis naar haar dochter te gaan, liet de vrouw de hond achter aan een reling op het treinstation, met een koffer ernaast met Kai's favoriete spulletjes. De vrouw meldde vervolgens aan een lid van het treinpersoneel dat de hond die ze achterliet niet van haar was. Het mysterie van Kai's ontdekking is hiermee verklaard.

Het probleem is dat Kai dringend geopereerd moest worden, omdat zijn oogleden naar binnen kromden. De operatie zou meer dan duizend pond hebben gekost, dus de hulpverleners van de arme hond wisten niet hoe ze dergelijke kosten moesten betalen. De SPCA kan echter rekenen op een zeer hechte gemeenschap, die de hele wereld omvat, niet alleen Schotland, en is er dus in geslaagd de interventie te financieren. In slechts 24 uur doneerden gulle mensen met het hart op de juiste plaats in totaal meer dan 2500 Britse ponden.

De operatie is goed verlopen en Kai is weer in vorm. De Shar-Pei is beroemd geworden in heel Schotland en er zijn honderden adoptieaanvragen voor hem aangekomen.

Advertisement

Uiteindelijk besloten de hulpverleners de hond toe te vertrouwen aan de 52-jarige Ian Russell, een waterbouwkundig ingenieur die na de dood van zijn Dalmatiër de leegte wilde opvullen die zijn hond had achtergelaten. De man beschouwt zichzelf als zeer gelukkig dat hij is uitgekozen voor adoptie, onder vele andere burgers.

Nu is de hoop dat Kai en zijn nieuwe baasje de komende jaren gelukkig en vredig kunnen genieten.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt