Tweede zoons komen vaker in de problemen: dat zegt een studie - BekijkDezeVideo.nl
x
Tweede zoons komen vaker in de problemen:…
Deze vrouw maakt foto's van beroemdheden opnieuw en laat zien dat je om stijl te hebben niet slank hoeft te zijn Deze verpleegster redde een 7 maanden oude baby door hem een gedeelte van haar lever te geven

Tweede zoons komen vaker in de problemen: dat zegt een studie

06 November 2019 • Door Janine
1.688
Advertisement

Wanneer je ontdekt dat het tweede kind ook een jongen is, moet je niet alleen omgaan met degenen die zeggen: “komt er daarna een meisje?” maar, volgens de wetenschap, heb je kans dat er problemen kunnen ontstaan.

Het lijkt er zelfs op dat, als het tweede kind ook een jongen is, deze laatste waarschijnlijk meer in de problemen komt dan wie een oudere zus heeft.

In dit verband voerde Joseph Doyle, econoom aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een onderzoek uit bij duizenden kinderen in Denemarken, en wat naar voren kwam is echt interessant.

via: MIT.edu
foto: Pxhere

Het lijkt erop dat kinderen met oudere broers een veel hoger percentage hebben om tijdens hun leven in ernstige problemen te raken.

Een percentage dat snel daalt als de kleintjes een oudere zus hebben in plaats van een broer. Het interessante is dat de situatie niet lijkt te worden beïnvloed door levensstijlen, noch door de sociale status van de geanalyseerde gezinnen. Veel zijn de verklaringen van Doyle van de waarschijnlijke oorzaak die deze dynamiek zou veroorzaken, niet in het minst de verantwoordelijkheid van ouders, die met hun tweede kinderen vaak minder aandachtig en aanwezig lijken.

Ouders geven het tweede kind minder aandacht en dit zou leiden tot het creëren van een opstandige persoonlijkheid die moeite heeft zich aan te passen aan sociale regels. Een andere factor die door de studie van Doyle is geïdentificeerd, is de invloed die de oudere broer heeft op zijn broertje, zelfs zo dat het ertoe leidt om nog belangrijker acties te ondernemen, ook wat betreft competitie en emulatie.

Natuurlijk gebeurt dit niet in alle families, maar het is een mogelijkheid die slechts op sommige van toepassing is. Wat kan worden gedaan om dit te voorkomen, is proberen om tijd en aandacht te besteden aan de kleintjes, en dezelfde waarden aan beide kinderen bij te brengen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt