Je kunt niet alleen een vader zijn wanneer het je zo uitkomt: psychologische studies verklaren het belang van deze rol - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Je kunt niet alleen een vader zijn wanneer…
Ondanks klachten van de klanten besluit een restauranteigenaar het schreeuwende autistische kind niet weg te sturen Een vader laat zijn 3-jarige dochter 10 minuten alleen in de keuken en ze eet 18 bekertjes yoghurt op

Je kunt niet alleen een vader zijn wanneer het je zo uitkomt: psychologische studies verklaren het belang van deze rol

Door Janine
4.551
Advertisement

Sommige mannen besluiten met de komst van hun kinderen om hun partner te verlaten en, als het niet goed gaat of er geen liefde meer is, is het goed om uit elkaar te gaan. Het probleem is dat bepaalde vaders het leven van hun kinderen binnenkomen en het weer verlaten telkens wanneer zij dat nodig achten. Kinderen hebben dus te maken met deze niet constante houding van hun vader, die soms lijkt te vergeten dat hij voor altijd een vader is en niet alleen af en toe.

Als je eenmaal een ouder bent, kun je eigenlijk nooit “soms” zeggen of het op bepaalde tijden zijn, wanneer het jou uitkomt: je bent voor altijd een ouder.

Een vader is altijd een vader, en niet alleen wanneer hij zich eraan herinnert, of wanneer hij liefdevolle zinnen op social media schrijft, vergezeld van een foto die hij wie weet wanneer heeft gemaakt.

foto: Pixabay

Kinderen zijn erg gevoelig en begrijpen veel meer dan volwassenen. Om deze reden is het niet juist om hun gevoelens te kwetsen door naar believen hun leven binnen te gaan en te verlaten. Ze hebben stabiliteit nodig en moeten weten dat hun ouders dicht bij hen staan, want zelfs als relaties eindigen, mag de vader-kindrelatie nooit breken.

Kinderen hebben geen fouten, integendeel, ze zijn de grootste slachtoffers van onze keuzes. Er zijn duizend gelegenheden om elkaar te ontmoeten, van uit eten gaan tot een verjaardagsfeest, een filmpje pakken of hen naar school brengen. Het doet er weinig toe hoe, zolang je maar tijd en belang aan je kinderen besteedt.

foto: Pexels

Dat van de vader is een fundamentele figuur in de opvoeding van een kind en het is erg schadelijk om je altijd afgewezen te voelen of op de tweede plaats te staan. Een kind hebben betekent in de eerste plaats het te leven, weten wat het graag doet, of het goed gaat op school, of het vrienden heeft en wat het het liefst eet.

Het is geen object om alleen als een trofee tevoorschijn te halen als je er zin in hebt, want op dat moment is het beter om helemaal weg te gaan dan het te blijven kwetsen en zo te misleiden. Daarbij is de vader echter de eerste die iets verliest. Mooie momenten, dagen die nooit meer terug zullen komen en nog veel meer: allemaal dingen die echt de moeite waard zijn en speciale geschenken vertegenwoordigen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt