Een Braziliaanse kerk schonk een tiende om een nieuw huis te kopen voor een gezin in nood - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Braziliaanse kerk schonk een tiende…
Hand-voet-mondziekte: de irritante aandoening die kinderen kan treffen en kan worden bestreden door middel van hygiëne Oudere kinderen worden vaak het meest verwaarloosd: ouders moeten leren zich te verontschuldigen

Een Braziliaanse kerk schonk een tiende om een nieuw huis te kopen voor een gezin in nood

Door Janine
1.044
Advertisement

De "tiende" is een soort belasting van zeer oude oorsprong die veel christelijke gemeenschappen in de wereld aan de kerk betalen om hen in staat te stellen zich te onderhouden en ondersteunende activiteiten voor de gemeenschap uit te voeren. Het liefdadigheidswerk van de kerkelijke organisatie blijft vaak onopgemerkt, maar soms komen gebeurtenissen aan het licht die het belang en het nut ervan benadrukken. Een treffend voorbeeld is wat er in Brazilië is gebeurd met een gezin in moeilijkheden dat in de staat Rio Grande do Norte woont.

In de stad Barauna, op 300 kilometer van de hoofdstad Natal, wonen Veronica en Altaniza, een echtpaar met drie kinderen en hun grootmoeder, tot voor kort wonend in een vervallen hut die in slechte staat was. De woning stond bovendien op een terrein met een hoog risico op aardverschuiving. Gelukkig snelde de plaatselijke parochie van Onze-Lieve-Vrouw van Genade, gecoördineerd door vader Deivid Franklin, 29 jaar oud, de familie te hulp.

Het ingezamelde geld dankzij de donaties van burgers voor de "tiende" van de kerk van Potiguar, werd geschonken voor de aankoop van een nieuw huis. Het nieuws werd gepubliceerd op sociale netwerken en ging al snel viraal, gedeeld door veel mensen die het liefdadigheidsinitiatief hebben toegejuicht ten gunste van een behoeftig gezin. Altaniza, Veronica en de andere leden van de familie kunnen binnenkort een veilig en waardig huis betrekken, bestaande uit twee slaapkamers, een woonkamer, een keuken en een badkamer.

Het belangrijkste element van het verhaal is zeker het gelukkige einde voor mensen in nood die nu met meer optimisme naar de toekomst kunnen kijken. Onder de relevante aspecten is er ook de manier waarop de kerk erin is geslaagd om haar parochianen op een tastbare en concrete manier te helpen en de waarde en het belang van een kerkelijke organisatie aan te tonen. Een ander fundamenteel element van het verhaal is de solidariteit van de mensen, zonder wie het geld dat nodig was om deze mensen een tweede leven te geven, niet had kunnen worden ingezameld.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt