Deze hond met het uniform van een straatveger vergezelt elke dag de man naar zijn werk die hem van de straat redde - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze hond met het uniform van een straatveger…
Man en vrouw worden verliefd op dezelfde vrouw en besluiten samen te leven Het eten van chocolade helpt volwassen vrouwen zich gelukkiger, kalmer en meer ontspannen te voelen: een studie bevestigt het

Deze hond met het uniform van een straatveger vergezelt elke dag de man naar zijn werk die hem van de straat redde

Door Janine
5.133
Advertisement

Een huisdier is niet alleen een gezelschapsdier: het is veel meer. De vriendschap die kan ontstaan tussen een hond en zijn baasje overschrijdt echt alle grenzen en is iets dat het waard is om te vieren. De loyaliteit van een hond leert ons namelijk dat vriendschap voor altijd kan duren. Dit verhaal spreekt van de speciale band die is ontstaan tussen een hondje - een vondeling van de straat - en een man die ten tijde van die magische ontmoeting tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016 als straatveger werkte.

via: G1
foto: G1

Alcenir Aguiar de Oliveira, door zijn vrienden en collega’s Mineiro genoemd, werkt als straatveger en had, toen hij zijn beste vierbenige vriend enkele jaren geleden ontmoette, dienst tijdens de Olympische Spelen in Rio. Dat belangrijke sportevenement gaf Mineiro de meest waardevolle prijs: een pup genaamd Pretinho die hem sindsdien overal volgde… zelfs naar zijn werk. Een prijs die meer dan honderd gouden medailles waard is!

foto: G1

De man was het Deodoro Olympic Park in het westen van de stad aan het schoonmaken, toen de kleine zwerfhond voor het eerst voor zijn ogen verscheen. Dat kleine zwarte hondje was ongetwijfeld in de steek gelaten en aan zijn uiterlijk kon je zien hoe hongerig en ziek hij was, verlangend om wat liefde te krijgen. Mineiro besloot toen om het mee naar huis te nemen om ervoor te zorgen totdat het volledig hersteld was. Onnodig te zeggen dat er een zeer sterke band is ontstaan tussen de twee... een band die in de loop der jaren is versterkt en die Pretinho er nu toe aanzet zijn geliefde baasje overal te volgen, zelfs als hij gaat werken.

Advertisement
foto: G1

Pretinho vergezelt Mineiro naar zijn werk, net als een goede assistent: hij draagt zijn uniform als ecologische medewerker en "helpt" hem met zijn werk, een of twee keer per week. "Wanneer ik in de auto stap, wil hij mee. Hij wordt wanhopig. Hij is gewend met me mee te lopen en daarom wil hij mij volgen. Hij is helemaal niet lastig, hij is erg kalm en wacht altijd op me. Als hij moe is, wacht hij op me in de schaduw”, vertelde Mineiro in een interview.

foto: G1

De foto's van deze twee met het oranje uniform zijn viral gegaan en om deze reden herkennen mensen ze vaak op straat terwijl ze aan het werk zijn. Pretinho is de beste viervoetige vriend van Mineiro, want de vreugde die hij overbrengt is echt onbeschrijfelijk; Mineiro voelt zich erg gelukkig een hond te hebben gevonden die zo lief en intelligent is als Pretinho en hij weet dat hun vriendschap voor altijd zal duren.

foto: G1
Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt