Roger Federer heeft tientallen scholen in Afrika geopend en biedt onderwijs en hoop aan meer dan 1 miljoen kinderen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Roger Federer heeft tientallen scholen…
Ze vinden een bang klein hondje in hun tuin, maar dan ontdekken ze dat het een met uitsterven bedreigde dingo is Na 5 jaar gevangenschap ziet deze hond voor het eerst de zee en kan zijn vreugde niet inhouden

Roger Federer heeft tientallen scholen in Afrika geopend en biedt onderwijs en hoop aan meer dan 1 miljoen kinderen

1.314
Advertisement

Wanneer een bekende, invloedrijke en gewaardeerde persoon zijn mogelijkheden inzet om anderen goed te doen en mensen in moeilijkheden te helpen, wordt hij ongetwijfeld de hoofdrolspeler van lovenswaardige gebaren. Bovengemiddelde economische middelen hebben en ze gebruiken om te helpen is in feite veel meer dan een eenvoudige zoektocht naar zichtbaarheid.

Acteurs, muzikanten, beroemde sporters kunnen echt veel doen, te laten zien dat ze niet alleen gebonden zijn aan hun succes en hun profijt. Een daarvan is de Zwitser Roger Federer, een van de grootste tenniskampioenen, die al langere tijd op de eerste plaats staat op de wereldranglijst.

Hij is sinds 2004 de hoofdrolspeler in liefdadigheidsprojecten en -initiatieven die hem hebben onderscheid voor de mensheid en filantropie, en die erin zijn geslaagd om veel kinderen, die geen geluk hebben gehad om te worden geboren en op te groeien in een veilige en beschermde context, te ondersteunen.

De grote tennisspeler is er in ongeveer 15 jaar en dankzij zijn Roger Federer Foundation in geslaagd om meer dan 50 kleuterscholen te openen in landen over de hele wereld waar de toegang van minderjarigen tot het onderwijs echt beperkt is. We hebben het over contexten die helaas opvallen door omstandigheden van ontbering en extreme armoede, zoals Malawi, Zambia, Botswana, Zimbabwe en Namibië.

Gesterkt door ambitieuze doelstellingen, is de sportkampioen erin geslaagd om deze te bereiken en binnen 2018 heeft hij bijgedragen aan het geven van nieuwe hoop en beter onderwijs aan ongeveer een miljoen kinderen in armoede. En het was zeker geen gemakkelijke taak om te bereiken, omdat buitengewone resultaten vaak met even buitengewone inspanningen worden bereikt.

Uiteindelijk betekende het dagelijkse en ijverige werk van veel mensen die zich bezighielden met de stichting van de Zwitserse tennisspeler een reële mogelijkheid om het dagelijks leven van veel kinderen een beetje rijker te maken wat betreft hoop en positiviteit.

Advertisement

Bovendien, volgens de woorden van Janine Händel, beheerster van de Roger Federer Foundation, «is kinderopleiding een van de krachtigste wapens om kinderen uit de armoede te laten ontsnappen. Door opgeleid te worden, worden mensen betere burgers, beter voorbereid op het omgaan met problemen en hun leven».

Woorden die volledig kunnen worden gedeeld, die vertellen over Federer en zijn toewijding als een ware missie tegen honger, armoede en sociale achteruitgang. We hebben dergelijke inspanningen zeker nodig en we hopen dat het aantal kinderen dat door de sportman wordt geholpen, steeds meer zal toenemen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt