Ze vinden een bang klein hondje in hun tuin, maar dan ontdekken ze dat het een met uitsterven bedreigde dingo is - BekijkDezeVideo.nl
x
Ze vinden een bang klein hondje in hun…
Elke avond laat deze bakker onverkocht brood en ander voedsel voor mensen in nood op een bankje achter Roger Federer heeft tientallen scholen in Afrika geopend en biedt onderwijs en hoop aan meer dan 1 miljoen kinderen

Ze vinden een bang klein hondje in hun tuin, maar dan ontdekken ze dat het een met uitsterven bedreigde dingo is

08 November 2019 • Door Janine
21.440
Advertisement

Hij zat bang huilend in de tuin van een huis, wat eruit zag als een heel lieve puppy verlaten door wie weet wie. De familie die hem achter in zijn tuin vond, zorgde een paar dagen voor hem voordat hij naar de dierenarts werd gebracht en geen van hen had er twijfels over dat het een lieve kleine hond was. De verrassing was groot toen de dierenarts vertelde dat het geen hond was, maar een Australische dingo - een dier, voor degenen die het niet wisten, dat op het punt van uitsterven staat.

Wandi is de naam die werd gegeven aan deze prachtige Dingo die werd gevonden in Wandiligong, in de buurt van Bright, in Australië. Er wordt vanuit gegaan dat de kleine dingo in de tuin van een huis is beland vanwege een adelaar die het daar “neergegooid” moet hebben. Toen hij werd gevonden was hij tussen de 8 en 10 weken oud en op zijn rug had hij tekenen die erg leken op die van de klauwen van een adelaar, dat is de reden waarom dierenartsen deze veronderstelling wilden ondersteunen.

DNA-tests werden uitgevoerd om het ras van Wandi te bepalen, wat het vermoeden bevestigde: het is een raszuivere dingo. Het kleintje werd vervolgens overgebracht naar de Australian Dingo Foundation, welke als doel heeft om het genetische erfgoed van de oorspronkelijke dingo te behouden en te beschermen.

Advertisement

Het lijkt erop dat de kleine Wandi zich heel goed heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving, ook al blijft het een wild dier.

In Australië zijn er 3 soorten dingo's: de tropische dingo, de binnenlandse dingo die in de woestijnen leeft, en de alpiene dingo, waartoe Wandi behoort. Die laatste zijn precies degenen die het meest met uitsterven worden bedreigd, daarom is de ontdekking van Wandi nog ongelooflijker.

Advertisement

Veel geluk voor de kleine Wandi!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt