Omdat hij bang werd voor het vuurwerk, heeft een blindengeleidehond zijn blinde baasje verlaten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Omdat hij bang werd voor het vuurwerk,…
5 redenen waarom een oudere zus tot de belangrijkste mensen in ons leven behoort Hij is 31 jaar oud, zij is 91: dit Engelse echtpaar laat iedereen zien dat ware liefde geen leeftijd kent

Omdat hij bang werd voor het vuurwerk, heeft een blindengeleidehond zijn blinde baasje verlaten

Door Janine
11.958
Advertisement

Ellen Watson werkt in het Lagerhuis in Londen, ze is een Britse werkneemster met een handicap en gaat hiervoor elke dag naar haar werkplek onder begeleiding van haar trouwe geleidehond Skipp. Op 4 november 2019, de dag voor het Britse Bonfire Night-festival, werd plotseling vuurwerk in de lucht van de Engelse hoofdstad opgeblazen, waar het baasje en de arme bange hond volledig onvoorbereid op waren.

via: LBC News

De plotselinge gebeurtenis vond plaats op 4 november 2019 om ongeveer 17.00 uur, toen de plotselinge ontploffing van vuurwerk de hond Skipp als versteend liet staan, die niet wilde bewegen en zijn gehandicapte baasje op de grond liet liggen, wachtend tot iemand anders dan haar trouwe geleidehond haar weer op de been zou krijgen.

Als gevolg van het vuurwerk 's avonds ter gelegenheid van de Engelse feestdag op 5 november en voor de hele week moest Ellen Watson haar werkuren opnieuw bijstellen en het Lagerhuis verlaten vóór 17.00 uur en in ieder geval vóór het begin van de festiviteiten.

Ellen was echter geschokt door de plotselinge houding van Skipp, een voorbeeldige en aanhankelijke blindengeleidehond, die letterlijk versteend van angst was vanwege de zeer harde geluiden en ontploffingen van vuurwerk veroorzaakt door vuurpijlen. Nu roept Ellen op tot strengere voorschriften met betrekking tot het gebruik van deze knallers en benadrukt dat ze het leven en de veiligheid van arme viervoetige vrienden, maar soms zelfs ook hun menselijke baasjes in gevaar kunnen brengen...

Advertisement
foto: Pixabay

Nu keert Ellen in de eerste week van november met haar trouwe hond Skipp rond 15:00 uur terug naar huis, waarbij ze het lawaai (wat nogal onvermijdelijk is) vermijdt door de televisie aan te zetten of de muziek harder te zetten; alleen op deze manier zal ze in staat zijn om Skipp te kalmeren en hem af te leiden van de luide geluiden die hem weer angst zouden kunnen aanjagen.

Een onaangenaam verhaal dat nieuw licht werpt op de gevaren die vuurwerk, voor openbaar of privégebruik, kan veroorzaken voor onze viervoeters. Baasjes, laten we onze huisdieren tegen deze extreem harde geluiden beschermen!

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt