De medewerkers van dit busstation bieden onderdak aan zwerfhonden met dekens en banden - BekijkDezeVideo.nl
x
De medewerkers van dit busstation bieden…
Op school zijn ze boos op hem omdat hij niet stopt met tekenen: een restaurant neemt hem aan om een muur in een zaal te versieren Een oudere man brengt zijn zieke hond naar een ziekenhuis: de ontroerde artsen besluiten hem te behandelen

De medewerkers van dit busstation bieden onderdak aan zwerfhonden met dekens en banden

19 November 2019 • Door Janine
11.905
Advertisement

Dat van zwerfhonden en verlaten honden, gedwongen om dagen en nachten buiten door te brengen, zonder schuilplaatsen en blootgesteld aan constante risico's, is een probleem dat veel steden in de wereld treft. Gelukkig zijn er echter mensen die dagelijks besluiten om voor deze kwetsbare wezens te zorgen en hen wat troost te bieden, met alle middelen die ze tot hun beschikking hebben, zelfs met de eenvoudigste.

Dit is het geval van de medewerkers van het busstation waar we het over hebben. Mensen met een groot hart die, om de dakloze honden te beschermen, een eenvoudig maar zeer nuttig "plan" in werking hadden gezet.

We zijn in Curitiba, Brazilië, bij het busstation in Barreirinha. Hier, dankzij de standvastigheid en de goede wil van degenen die op het station werken, kunnen dakloze honden elke dag onderdak vinden, evenals voedsel, water en hulp. Dekens en oude banden die niet meer worden gebruikt, worden zo hun nieuwe "huizen", echte bedden waarmee deze dieren ook tijdens koude winteravonden wat warmte kunnen vinden.

Genegenheid en aandacht zijn precies de dingen die deze dieren nodig hebben. In feite gaat het om wezens die werden mishandeld of anderszins werden verwaarloosd door menselijke wezens, die hen misschien echte trauma's hebben veroorzaakt. En hoewel deze honden misschien meer gewend zijn om buiten te leven in de winter, vooral 's avonds, lopen ze echt enorme risico's.

Max, Pitoco en Zainho, drie kleine honden die vaste gasten werden bij het busstation van Barreirinha, weten dit goed. Hun geïmproviseerde bedden lijken misschien "eenvoudige" voorwerpen, maar in werkelijkheid vertegenwoordigen ze een authentieke redding. Het is voldoende om naar hun gezichten en de uitdrukkingen die ze hebben te kijken, om de enorme moeilijkheden die ze hebben ervaren en de dankbaarheid die ze voelen voor degenen die voor hen zorgen, te realiseren.

Advertisement

En de schuilplaatsen die door de werknemers van het station zijn gecreëerd, hebben met hun gebaar een uitstekend voorbeeld gegeven van hoe het mogelijk is om veel te doen voor degenen die het nodig hebben, zelfs met eenvoudige en voordelige oplossingen. Ze documenteerden alles op een sociale pagina en kregen veel waardering van veel internetgebruikers.

De hoop is dat dergelijke initiatieven zullen helpen om steeds meer een noodzakelijk besef te verspreiden van de urgentie om onschuldige wezens te helpen, die in het leven alleen de pech hebben gehad op de verkeerde plaats geboren te zijn of met de verkeerde mensen te zijn.

Tags: DierenHondenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt