Thuis blijven met de kinderen zorgt voor meer stress dan naar het werk gaan: een Engels onderzoek bevestigt dit - BekijkDezeVideo.nl
x
Thuis blijven met de kinderen zorgt…
Nieuw gekochte kleding moet altijd worden gewassen voordat het wordt gedragen, omdat deze chemische stoffen bevat Op 98-jarige leeftijd gebruikt hij zijn spaargeld om een toevluchtsoord voor dieren te openen

Thuis blijven met de kinderen zorgt voor meer stress dan naar het werk gaan: een Engels onderzoek bevestigt dit

30 November 2019 • Door Janine
1.430
Advertisement

Het is meestal moeilijk om het gezinsleven te combineren met een baan. Thuiskomen van het werk en voor de kinderen zorgen is vermoeiend en erg stressvol en bovendien betekent het krijgen van kinderen een reeks zorgen en uitgaven die voorheen nauwelijks denkbaar waren. Bovenal slurpt de zorg voor een pasgeboren baby de energie op van de ouders, die ’s nachts slecht slapen, voortdurend moeten opstaan om het kind te voeden en te troosten. Na de eerste paar maanden blijft het kind iemand nodig hebben om hem te eten te geven, in bad te doen, naar bed te brengen, voor zijn welzijn te zorgen en hem een goede opvoeding te geven.

via: The Sun

Een enquête van AVEENO Baby onder 1500 Britse ouders onthulde enkele gegevens die we meestal alleen leren wanneer we een eerste kind hebben. Sommige van deze gegevens zijn erg merkwaardig, zoals wat betreft het eerste kind; in dit geval lukt het 22% van de Britten niet langer om een kop thee op te drinken, eet 33% met één hand en kijkt 19% alleen tv om erachter te komen wat er in de wereld gebeurt.

Een meer verrassend feit is dat uit dit onderzoek bleek dat veel ouders zich meer gestrest voelen om thuis te blijven met kinderen dan naar het werk te gaan.

Ouders die werden onderworpen aan de enquête van AVEENO werden gevraagd over veel aspecten van hun nieuwe leven na het krijgen van een kind. De meesten van hen zeiden dat ze niet dachten dat hun leven zoveel zou veranderen na de gelukkige gebeurtenis; in ieder geval is het niet moeilijk om te beseffen dat het krijgen van kinderen en het dagelijks zorgen voor hen geen gemakkelijke taak is. Ongeacht de spanningen, pijnen, zorgen en druk van het hebben van kinderen, heeft een ouder er zelden spijt van, omdat het krijgen van een kind uiteindelijk een unieke en lonende ervaring wordt; tenminste, dat is wat 48% van de ouders in het Britse onderzoek denkt. Bovendien heeft het hebben van een kind volgens 41% van de geïnterviewden hen meer verenigd dan ooit.

Nog een statistische reden om niet te veel te klagen als we, met een baby die misschien een beetje te levendig is, ons meer gestrest voelen dan normaal; de vreugde van het hebben van een kind blijft een onvervangbare levenservaring!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt